НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ПОСЛЕДОВАТЕЛИ НА УЧИТЕЛЯ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

Час за работа на ученика

  Имам дом Неръкотворен I - Влад Пашов (1902- 1974)
Алтернативен линк

307 Час за работа на ученика.

Всеки ученик трябва да си определи през двадесет и четирите часа на денонощието два положителни часа за работа. Единият час може да бъде сутрин, а другият – вечер. През тези два часа изпратете си по едно добро желание за усилване на волята си. Засега достатъчно е да изберете тези два часа само през един ден от седмицата, който ден обичате. И тогава, като станете сутрин и преди да си лягате вечер, заставате тихо, спокойно в себе си, с добро разположение на Духа и пожелайте всеки за себе си нещо добро. После към всеки едного от класа изпратете по една добра мисъл. Успехът в тази работа ще зависи от разположението на вашето сърце и на вашия ум. Без разположение нищо не става.
Тъй щото през тези два часа ще изпратите добри мисли към всеки едного от класа ви, за да направите един малък опит. Ще започнете от малките опити и ще вървите постепенно към големите. Ако ученикът не може да напише първата буква, след това втората, третата, които след това се съчетават в слогове и думи, по никой начин не би могъл да състави едно изречение. Същото ще направите и вие със съучениците си от вашия клас. Ще си представяте всеки едного лично, ще прекарате образа му в съзнанието си и по този начин с добрата си мисъл, ще се свържете с него. Ще се спирате върху всекиго в мисълта си така, както вечер или сутрин поливате цветята – отивате от едно място на друго и ги поливате. За всеки ученик ще употребите по десет секунди, най-много до половин минута. Ако употребите за всеки по една минута, ще се уморите. Опитът трябва да бъде направен с разположение, без никаква умора. Доброто, което пожелаете за себе си, ще го изпратите и на другите. По този начин ще поляризирате волята си. Като се упражнявате в концентриране на мисълта си, може да правите този опит и по-дълго време, като давате за всеки по две, по три, до пет минути – кой, колкото може. Обаче да не се яви у вас нетърпение, желание час по-скоро да свършите опита. Най-напред ще направите опита за един ден, после – за цяла седмица и най-после – за цяла година.
През времето, когато се концентрирате, ще бъдете тихи и спокойни. Мисълта, която трябва да пратите за всеки, ще дойде сама по себе си. Каквато мисъл дойде в ума ви, ще си я запишете. Мисълта ще бъде кратка и ясна. Вие може да не изкажете мисълта си добре, това нищо не значи. Важно е желанието ви да бъде правилно. Когато детето иска да рисува, желанието му е правилно, но формата още не е правилна. Един ден и формата ще бъде правилна.
Като проектирате мисълта си, изговаряйте следната формула: “Без страх в Любовта безгранична” – това изречение ще послужи като метод за ограждане.


  Имам дом Неръкотворен I - Влад Пашов (1902- 1974)
, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ