НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ПОСЛЕДОВАТЕЛИ НА УЧИТЕЛЯ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

БОГОМИЛСТВОТО КАТО ХРИСТИЯНСКО ОКУЛТНО УЧЕНИЕ

  Богомилството - том 8 - Влад Пашов (1902- 1974)
Алтернативен линк

БОГОМИЛСТВОТО КАТО ХРИСТИЯНСКО ОКУЛТНО УЧЕНИЕ



1. „Най-видният богомил е бил Боян Магът. Той е основател на учението. Поп Богомил е бил проповедник и разпрос- транител на учението."
2. „Богомилите бяха едно време в България за повдигането на българския народ, но понеже българите не бяха готови, не приеха Богомилството и затова паднаха под робство. Богомилите отидоха горе и сега, като се освободи България, пак дой- доха. Те са сегашните ученици на Бялото Братство."
3. „Учениците на Бялото Братство са били в Египет, Асирия, Вавилон, Персия, Индия, Палестина, Гърция, Рим и пр. Те са били там в различни свои прераждания. Във времето на Христа са минали в Палестина, оттам в Гърция, Рим, Англия, Германия и сега постепенно преминават в славянството."
4. „Богомилите не са успели в България поради гоненията на реакционните кръгове, но те са дали мощен тласък на европейската култура."
5. „Чешките братя в Чехия, квакерите в Англия, илюминатите в Германия и розенкройцерите са произлезли все от богомилите. Реформацията също се изрази в богомилски дух."
6. „Богомилите не са били мирен елемент. От България те отишли във Франция, Англия и много други страни. След откриването на Америка те са отишли и там. Богомилите са били много смели хора. Време е вече да излезем да говорим по- открито за богомилите."
7. „Златният век на България е почнал, когато Бялото Братство е започнало да работи в тази страна. Богомилството едно време от България се разпространи на Запад. И сега това движение от България ще се пренесе в другите славянски народи и навсякъде. Богомилите сега идват отново. Животът минава в друга фаза."

Учителя Петър Дънов


  Богомилството - том 8 - Влад Пашов (1902- 1974)
, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ