НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ПОСЛЕДОВАТЕЛИ НА УЧИТЕЛЯ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

ХОРОСКОПИ НА ПСИХИЧНО БОЛНИ

  Звездният мир АСТРОЛОГИЯ - Николай Дойнов (1904 - 1997)
Алтернативен линк

ХОРОСКОПИ НА ПСИХИЧНО БОЛНИ


Изтъкнахме, че по своя строеж веществото на нашата планета се дели на два големи дяла: аморфно и кристално. При аморфния строеж частиците на веществото са в пълен безпорядък, докато при кристалния строеж те са в абсолютен порядък, наредени в строга закономерност. Големият окултист от XIII век Албертус Магнус е твърдял, че всеки кристал е идея на едно Велико разумно същество. Във всеки кристал са вложени чудни свойства, едно от които е възможността за приемане на силови вибрации от земни обекти и от околоземното пространство, заедно с възможността за трансформирането им от един вид в друг. Най-изтъкнатите изследователи днес работят върху свойствата на кристалите.


Ние приемаме, че човешкият мозък е най-съвършеното вещество на Земята. Като такова, и то е подчинено на горното деление, т. е. съществува в аморфен строеж, където невроните са в безпорядък, и в кристален строеж, където те са в пълен ред. Както обикновените кристали и кристалният строеж на мозъка има способност да долавя силовите течения в пространството - от земни обекти и от Небесни образувания, особено от телата в Слънчевата система и в Зодиакалните съзвездия. Всички по-ясно изразени случаи на интуиция, телепатия и ясновидство не са нищо друго, освен това свойство на кристалното мозъчно вещество. Колкото един човешки мозък е с по-добре организиран кристален строеж и е по-облагороден, толкова възможността му за възприемане на силови течения е по-добре изразена. Хора, които имат аморфен мозъчен строеж и невроните им са в безпорядък, не могат да приемат вибрации както от земни обекти, така и от Небесните образувания; такива хора са психично разстроени.


Провеждани са аутопсии и са сравнявани мозъци на психично болни и на нормални хора. При първите невроните са се намирали в пълен безпорядък, а при нормалните хора са имали кристален строеж. В пътя на човешката еволюция мозъкът все повече и повече постига идеален кристален строеж и с това ще бъде все по-способен да приема силови течения от земните обекти и от Небесните образувания. В настоящия стадии на развитието си мозъците на хората все още не са напълно организирани, кристалният им строеж не е достигнал своето пълно развитие и съвършенство, нито мозъчното вещество е напълно облагородено. Затова хората все още не могат да приемат ясно силовите вибрации и в своите мисли, чувства и постъпки често пъти демонстрират неправилни и разрушителни прояви, израз на безпорядъка в някои от мозъчните им центрове. В подкрепа на горното цитирам думите на един Велик Мъдрец: Сега хората са по-малко или повече психически разстроени.


Официалните статистики говорят, че сега на Земята има 120 милиона регистрирани психично болни хора. Явно това явление не е някакво изключение. Както изтъкнахме по-преди, някога в Слънчевата система е станала катастрофа, предизвикана от проникването в нея на Черно слънце. Тази катастрофа е внесла значителен безпорядък в Слънчевата система, предимно в орбитите и осите на въртене на планетите, но най-голямото събитие е разрушаването на планетата Фаетон, която се е движела в орбита между Марс и Юпитер. Наричали са я Лъчезарната, защото с влиянието си е давала устойчивост и постоянство на най-висшите, нежни, мили и приятни отношения, които сега наричаме Любов. След катастрофата, тези чувства са крайно нарушени и често пъти се преобразуват в омраза. Тази планета продължава да оказва влияние, но то е влиянието на Черното слънце, просмукано в нея: влияние на безредие, мрак и смърт. Хората, родени с ненормални физически тела или с разстроена психика, или в последствие заболели психически, в своя минал живот са били в контакт с тъмната, разрушителна природа на безредието, били са в нейна услуга, вършили са чудовищни престъпления срещу Светлината, Доброто и Живота, при което са продали своята жизнена сила, силата на реда, порядъка и хармонията. За всички свои прояви - емоционални, мисловни или волеви - човек има нужда от сила; ако всички тези прояви са в хармония с реда и доброто в Живота, човек влиза в контакт с този свят и получава сила от него. Ако обаче тези прояви са плод на злото, безредието и тъмнината, човек влиза в контакт със света на разрушената планета (с астероидите) и става техен проводник; при повторното си раждане на Земята, още в утробата на майката тялото и мозъкът му се изграждат по пътя на безредието и се раждат във форма на физическа, психическа или съчетана дисхармония. Когато физическата или психическата дисхармония е временна, връзката на човека със света на безредието в миналия му живот е била също временна.



  Звездният мир АСТРОЛОГИЯ - Николай Дойнов (1904 - 1997)
, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ