НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ПОСЛЕДОВАТЕЛИ НА УЧИТЕЛЯ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

ПЛАНЕТИ И ЗОДИАКАЛНИ СЪЗВЕЗДИЯ

  Звездният мир АСТРОЛОГИЯ - Николай Дойнов (1904 - 1997)
Алтернативен линк

ПЛАНЕТИ И ЗОДИАКАЛНИ СЪЗВЕЗДИЯ


Изтъкнахме, че при образуването и оформянето на дванадесетте планети в Слънчевата система са взели участие Небесните образувания, намиращи се в дванадесетте сектора на еклиптиката и определени от дванадесетте Зодиакални съзвездия. Дванадесетте планети и съответните им Зодиакални съзвездия са: Вулкан със зодиакално съзвездие Лъв, Меркурий с Близнаци, Венера с Везни, Земя и Луна с Рак, Марс с Овен, Фаетон с Дева, Юпитер със Стрелец, Сатурн с Козирог, Уран с Водолей, Нептун с Риби, Плутон със Скорпион и Хано (планетата зад Плутон) с Бик - Телец.


Когато в хороскопа на даден човек една планета се намира в своето Зодиакално съзвездие, тя действа с пълното и цялостно влияние на своята характеристика. Когато планетата се намира в друго ( чуждо ) Зодиакално съзвездие, силовите течения на Небесните образувания в това съзвездие й оказват известно влияние, придавайки нюанс на нейното въздействие.


Ние приемаме, че всяко Небесно тяло, което излъчва светлина и топлина, е един високоорганизиран свят, израз на една Велика разумност. За да могат хората да приемат техните силови течения, трябва да притежават високоорганизиран и облагороден мозък. С други думи, за да може един човек да приеме изцяло влиянието на една планета заедно с влиянието на светлите Небесни образувания в Зодиакалното съзвездие, в което тя е разположена в неговия хороскоп, той трябва да има добре развити и облагородени мозъчни центрове, придаващи му голяма интелигентност. Затова колкото една личност е по-добре изявена в това отношение, толкова тя по-пълно ще може да възприема влиянията на Планетите, заедно с това на светлите образувания в съответното Зодиакално съзвездие.


За Слънцето изтъкнахме, че е един високоорганизиран свят и най-близката до нас звезда. За влиянието му ние не притежаваме подготвени мозъчни центрове, поради което настоящата негова задача е да организира и да облагородява както Планетите, така и човешките мозъци.



  Звездният мир АСТРОЛОГИЯ - Николай Дойнов (1904 - 1997)
, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ