НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ПОСЛЕДОВАТЕЛИ НА УЧИТЕЛЯ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

1.6. Най-малката задача на всеки един от съветите за една година

  Наръчник за самоорганизиране на Братството по методите на Учител - Георги Христов
Алтернативен линк

1.6. Най-малката задача на всеки един

от съветите за една година


• За онези от вас, които влизат в тъй наречената Физическа група, най-малката задача през годината ще бъде да убедят трима души да посадят дръвчета в градините си. Това е най-малкото, което те могат да направят.

• За онези от вас, които са в Духовния съвет, най-малкото, което могат да направят, е следното - да намерят трима души и да ги убедят да изправят по три грешки в живота си.

Все ще се намери един човек, който да има три грешки:

1. Например ще намерите един човек, който обича да понатупва жена си;

2. Втората му грешка е, че обича да говори лошо за приятелите си;

3. Третата - че е постоянно недоволен от живота си.

Ще намерите такива хора, били те мъже или жени. Непременно ще намерите трима души. Най- малкото се върши най-лесно. Вие не се спъвайте, вложете в ума си мисълта да свършите това и ще го свършите. Аз ви казвам, дори да имате трудности, те няма да бъдат такива, че да не можете да ги преодолеете.

• За онези от Просветния съвет най-малката задача ще бъде да намерят по трима души и да ги убедят да прочетат по три от най-хубавите книги.

• А за онези, които влизат в Примирителния съвет, да намерят по трима души и да ги примирят с по трима техни неприятели. Знаете ли, ако вие примирите по трима души, какъв ефект ще произведе това в света? Проверете къде е правата философия.

Примирителите трябва да примирят първо себе си и чак тогава да започнат да примиряват другите. Примирителят ще бъде първият, а другите трима ще бъдат вън от него.

Изобщо във всички градове има сега една малка вълна на разединение. Тя започна като краста от София, мина в Стара Загора, сега е в Сливен, отива към Бургас, приближава се към Айтос; в Шумен се е развила в големи размери - диария има там! Това са психически вълни, които се дължат на известни микроби и обсебените от тях приличат на ония, които играят тарантела - в Европа има един паяк, който като ухапе някого, ухапаният започва да играе по особен начин и престава чак щом влиянието на отровата се прекрати. Та и ние така, като мине дяволът, започваме да играем, гърчим се, а като отмине, казваме: „Какво направих!“ Е, похапна си дяволът от нас. Затова, като ни ухапе, ще играем. За предпочитане е да играем, но да се пазим.

Това е задачата на тези четири съвета от по 100 души. Туй е най-малкото, което трябва да направите. Нали ще можете да го направите? Всяка група ще извърши по 900 работи.


  Наръчник за самоорганизиране на Братството по методите на Учител - Георги Христов
, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ