НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ПОСЛЕДОВАТЕЛИ НА УЧИТЕЛЯ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

Сатурновият пръст (средният)

  Науката на първата човешка раса - Николай Дойнов (1904 - 1997)
Алтернативен линк

САТУРНОВИЯТ ПРЪСТ (СРЕДНИЯТ)


Той е най-дългият. Изобщо дължината, като мярка при ръцете, винаги е израз на мисълта, на интелектуалния живот на човека. В случая този пръст е под силното влияние на планетата САТУРН, израз на дълго и задълбочено мислене, на мисловната способност у човека, на ученолюбивост, задълбочено търсене на причините и последствията, на работа за точно изпълнение на всяка задача. Той характеризира също и меланхолията, безпокойството, съмнението, скритостта, колебанията - изобщо всички онези качества и прояви, които дават силовите течения на планетата Сатурн.

Когато Сатурновият пръст е много дълъг, налице е влечение към дълбок размисъл и към Окултните науки. Ако пък е прекалено дълъг, това показва голяма меланхолия.

Ако Сатурновият пръст не може да се прегъва и е твърд, изопнат, това показва отмъстителен и жесток човек.

Ако между Сатурновия и Юпитеровия пръст имаме пролуки, това показва независимост в мисълта и постъпките, а също и готовност за отзивчивост, щедрост в задоволяване нуждите на околните.

Остър Сатурнов пръст, какъвто по-рядко се среща, показва хора с променливи настроения, неуравновесен характер и меланхолия. Ако целият пръст е коничен, показва човек на недоволствата, на мърморенето и загрижеността.

Квадратен Сатурнов пръст (когато е гладък), показва задълбочено вникване във всичко, което става около нас. Ако е възлест, това е свързано с мъчителни вътрешни борби и преживелици; такъв човек обича самотата и сериозните отношения към всичко.

При лопатовиден Сатурнов пръст имаме сравнително по-благоприятна уравновесеност на Сатурновото влияние. Такъв човек е способен да върши всяка работа, за него всяка дейност е достойна за уважение.

Изобщо, ако имаме възлест Сатурнов пръст, то пред нас е човек на независимостта, задълбочената мисъл, с вникване и в най-малките подробности на всяко нещо. Такива хора са с големи способности към техниката и механиката.

Ако Сатурновият пръст в сравнение с другите пръсти е по-дебел и някак прави впечатление на тежък, това говори за тежки и мъчителни преживявания и меланхолия. Успее ли човек да преодолее тези вътрешни тежести, той и без друго ще изпъкне със своята мисъл и философия. Такъв пръст е имала, както се вижда от повечето фотографии, основателката на Теософското общество Блаватска.

Докато за Юпитеровото влияние е характерно „Напред", то за Сатурновото е характерен стремежът да се възприема, да се разбира, да се вглъбява. Според това първата фаланга на Сатурновия пръст означава духовната възприемчивост, втората - емоционалното вглъбяване, а третата - практичната работа, умението системно и задълбочено да се извършва всяко нещо.

От медицинска гледна точка Сатурновият пръст има отношение към кожата, костите, ставите, зъбите и слуха.


  Науката на първата човешка раса - Николай Дойнов (1904 - 1997)
, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ