НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ПОСЛЕДОВАТЕЛИ НА УЧИТЕЛЯ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

Нептуновият тип

  Науката на първата човешка раса - Николай Дойнов (1904 - 1997)
Алтернативен линк

НЕПТУНОВИЯТ ТИП


Нептуновите типове имат нежно, деликатно, красиво тяло, с нежна, светла кожа. Те са като че ли непригодни за живота на Земята, която е един груб, суров и неподходящ за тях свят. И затова те трудно се оправят в него. Мъчно понасят и издържат суровите условия на Земята. Лесно заболяват, особено дихателната им система (белите дробове) и често умират преждевременно. Висшите типове имат красиво, нежно приятно за гледане лице. Косата на главата е светла с тънки нежни косми, бухнала, къдрава, но не с едри вълни, красиво спусната върху раменете. Челото е голямо, широко, високо, без бръчки, даващо израз на една тънка чувствителност - интуиция. Веждите са тънки, деликатни, извити, имащи израз на мекота и топло съчувствие. Очите са големи, светли, сини, блестящи, ясни, имащи израз на унесеност, като че ли човек плува в друг, мек, приятен, съвършен свят. Носът е фин, тънък, красиво оформен. Устните са средно дебели, красиви. Устата им е средна по размер. Брадата е малка, добре оформена, нежна.

Нептуновите висши типове са деликатни, крайно чувствителни и милосърдни, съчувствени, интуитивни. На вид са като че ли унесени за този свят и затова трудно разбират порядките му. Непрактични са и лесно се подават на измама, въздействие и увлечения. От висшите типове лъха един друг, възвишен свят. Артистични са и в областта на изкуствата проявяват добри таланти. Примитивните типове пък лесно се поддават на лоши влияния, употреба на опиати, алкохол, цигари и други подобни, а също и към хомосексуални подтици. От тях лъха студенина и безгрижие; мързеливи, немарливи, те тръгват по пътя на разврата и безделието.

Нептун управлява ПИНЕАЛНАТА жлеза, която се намира между двете хемисфери на главния мозък. В сегашния стадий на човешкото развитие тя е голяма колкото бобено зърно.Учените още не са успели да установят нейното значение и функции. Но самият факт, че тя се намира всред най-висшия команден орган на човека, какъвто е главният мозък, трябва да ни даде основание, че нейното значение и функция е от особено висок порядък. Древните мъдрец - Саабей и астролозите - са приемали, че тя играе ролята на трето око у човека, даващо му възможност да прониква и там, където нашите очи не могат. А това е ясновидството.

От металите Нептун има отношение към радия, от благородните минерали - към аметиста, а от цветовете - към бледосиния.


  Науката на първата човешка раса - Николай Дойнов (1904 - 1997)
, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ