НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ПОСЛЕДОВАТЕЛИ НА УЧИТЕЛЯ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

Урановият тип

  Науката на първата човешка раса - Николай Дойнов (1904 - 1997)
Алтернативен линк

УРАНОВИЯТ ТИП


Урановите типове са обикновено със среден ръст, снажни, много енергични, с недебели мускули, без тлъстини. Косите им са тъмни, къдрави, но не на едри вълни от снопчета коси, а като че ли всеки косъм си е поотделно къдрав (бухнала коса). Лицето е с ясно изразени и сигурни форми. Челото е високо, малко набръчкано, интелигентно, от него лъха някаква свобода на мисълта - без предразсъдъци и ограничения. Веждите са гъсти, на цвят тъмни или черни, широки, почти хоризонтални, изразяващи енергичност и готовност да разкъсат всякакви ограничения. Очите им са тъмносини или кафяви. Те са големи, блестящи, с остър, ясен, сигурен поглед. Носът е голям, добре оформен, силен, с добри размери, носните отвори са големи, стените на носа са тънки. Устата е голяма, красиво оформена, което говори, че всяко обещание е изпълнено. Брадата е ясно изразена, от нея лъха енергия и решителност.Ръцете и пръстите са кокалести, с добре развити възли между втората и третата фаланга, а също и между третата и самата длан.

Урановите типове са интелектуални, схватливи, бързо разбират всяка работа и поставената им задача. За миг само са способни да намерят разрешението им, като в повечето случаи то е оригинално, гениално. Това е при по-висшите типове, а при елементарните са налице прояви на неразумно чудачество. Заниманията им са обикновено с оригинални и своеобразни изяви, предимно от областта на техниката. Те са много добри техници, предимно в новите области на техниката - радио, телевизия и пр. Добри откриватели и инженери са. По характер се проявяват като резки и изненадващи.

Уран управлява нервната система, вътрешното познание - гениалността. Обичат да се занимават и с окултните науки и най-вече с Астрологията. Уран има отношение към метала платина, от цветовете - към синия, от благородните минерали - към александрита и бернщайна.


  Науката на първата човешка раса - Николай Дойнов (1904 - 1997)
, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ