НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ПОСЛЕДОВАТЕЛИ НА УЧИТЕЛЯ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

Сатурновият тип

  Науката на първата човешка раса - Николай Дойнов (1904 - 1997)
Алтернативен линк

САТУРНОВИЯТ ТИП


Тялото на Сатурновите типове е малко или със среден ръст. То е слабо, сухо,с доста окосменост. Кожата им е матова, жълтеникава. Костите по тялото са ясно изразени. Гърдите са тесни, сухи, космати; раменете - високи, костеливи, без мускули. Ръцете.са сухи, космати, слаби; дланите и пръстите са костеливи, с тънка кожа отгоре, без подкожни тлъстини. Пръстите са обикновено лопатовидни. Палецът е силен, голям с добре изразени възли между фалангите. Краката на младини са слаби, а на старини - мършави. Вените по краката са изпъкнали, фигурата е, общо взето, прегърбена. Те преживяват обикновено нещастни случаи със счупване на кости. Затова между тях се срещат ревматици, сакати, куци, прегърбени, гърбави. Глухотата е също Сатурново влияние. Тези типове ясно се открояват, лесно се познават и не може да се сбъркат с други. Освен това лесно дават израз на своето състояние. Психиката им е активна, познава се какво мислят, от какво страдат, защото почти винаги имат някаква грижа и страдания. Това те носят, написано с едри букви по цялата си външност, в печалният си образ и ъгловатост на своите линии, в разочарованието, което винаги вее от тяхното лице. Лицето на Сатурновите типове е правоъгълно. Челото издава добра интелигентност, разширено и изпъкнало в горната си част до косата, където се намират мозъчните центрове за разсъдък, които карат човек да търси причините и последствията за всяко събитие и явление. Челото изобщо прилича на трапец с голямата си основа в горната си част. Характерно за Сатурновите типове е, че косата по главата е черна, твърда, изобилна, права и най-важното, че се спуска върху челото под ъгъл. Понеже космите по лицето са черни и сравнително бързо растат, се налага, за да изглеждат добре, да се бръснат едва ли не по два пъти на ден. Жената Сатурнянка обикновено има черни мустачки в краищата на горната устна. Веждите на този тип са гъсти, черни, приличащи на ъгли, обърнати с върха нагоре, понякога са сключени. Те всякога изразяват печал и разочарование. Очите имат триъгълна форма; те са тъмни и в повечето случаи черни, потънали в очните кухини; тъмни, замислени, проникващи, хитри, изразяващи чувството, че се взират дълбоко във вътрешността на човека, когото наблюдават. Този поглед се подклажда от нуждата му да знае и разбира дълбоко същината на всяко нещо. Носът е прав, с големи носни отвори. Устните са тънки, стиснати, изразяващи оскъдни чувства и в някои случаи - презрение. Устата е сравнително голяма, показваща изпълнителност. Зъбите на младини са хубави, но бързо се развалят. Брадата е ъгловата, долу широка, но не е месеста. Шията е суха, тънка. Адамовата ябълка на този тип хора е винаги силно развита и ясно изпъква.

Сатурновите типове са винаги сериозни, замислени, печални, любознателни, търсещи задълбоченото разбиране на всичко. Те са вътрешно неспокойни, подозрителни, недоверчиви, прикрити, вечно недоволни, критикари, мърморковци. Не са веселяци и охолни разсипници, а крайно пестеливи и скъперници. Обичат да се запасяват и подсигуряват. При тях всичко има, отделено настрана за всеки случай - ценности, пари или други вещи. Обичат земеделието и минните професии. Общо взето, са много трудолюбиви; за тях всяка работа е достойна за уважение. Навсякъде, благодарение на своята трудолюбивост, макар и бавно постигат успехи. И в изкуството също проявяват наклонности. Сатурнов тип е бил Паганини. Поради лошата храносмилателна система и непълното отделяне на отровите от организма им в тях се създава лошо настроение. Сутрин стават морни, угнетени. Затова се чувствуват добре и в нощната работа. Обичат самотата. Мозъкът им държи първенство в живота им - големият брой мозъчни типове са Сатурнянци. Те се чувствуват най-добре далеч от света, потънали в лабораториите, където стават едни от най-задълбочените, грижливи, трудолюбиви и скромни учени. А също така и в бюрата, където усърдно редят сметки и навсякъде спазват правилата, параграфите и законите с упоритост и постоянство.

С хилавите си мускули и тесни гърди тези типове не познават насладата, която причинява волното и обилно дишане на чист въздух и излагането на Слънце гол. Слънцето, студената вода им причиняват болка. Сатурновите типове имат нужда да им се вдъхва радост, оптимизъм и воля за живот. При лоши позиции на Сатурн роденият е тласнат към злоба, завист, отмъщение,престъпления. Сатурн владее костите, далака, ушите; от металите - оловото, от цветовете-черния, изобщо тъмните цветове; от скъпоценните камъни - оникса.


  Науката на първата човешка раса - Николай Дойнов (1904 - 1997)
, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ