НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ПОСЛЕДОВАТЕЛИ НА УЧИТЕЛЯ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

Устните и устата

  Науката на първата човешка раса - Николай Дойнов (1904 - 1997)
Алтернативен линк

УСТНИТЕ И УСТАТА


Ако разстоянието от най-долната част на носа до устните е голямо (фиг. 44),имаме човек с твърди, налагащи се чувства.







Публикувано изображение

Фиг. 44


Ако е малко (фиг. 44), обратното - такива хора са способни да слушат повече и да приемат наложеното от другите. Колкото устните на даден човек са по-големи и особено ако са красиво оформени, толкова той е по-изпълнителен към своите обещания - каквото обещае, изпълнява го и е изобщо работлив човек (фиг. 45 а). По-малките устни са на хора по-малко работливи, които по- малко изпълняват своите обещания. Малките като малинки устни показват малка работливост; обичат да обещават, но нищо от това не изпълняват (фиг. 45 б). Ако устните на даден човек са красиво оформени, това говори за устойчивост на чувствата и добри чувства към всичко.






Публикувано изображение

Фиг. 45


Ако на горната устна под носа имаме две успоредни линийки, между които се вижда трапчинка, това е хубав белег и говори за човек, който умее да контролира своите чувства, мисли и постъпки. Изобщо устните са израз на човешките чувства. Ако горната устна е по-развита от долната, то човек е по-активен в своите чувства. Ако долната устна е по-добре изразена, по-добре развита, то имаме пасивен човек, при който само личните интереси тласкат проявите на чувствата му. Активният човек по-лесно се възбужда, но лесно му минава. Пасивният изглежда кротък, но отвътре бушува.





Публикувано изображение


Дебелите устни - горна и долна - говорят за човек със силни и лесно възбудими чувства, с добър апетит, не толкова деен и, общо взето, малко ленив (фиг. 46).

Тънките устни говорят за слаби чувства, чувства без топлота; такива хора са мрачни и студени (фиг. 45 в). Ако линията на горната устна е много извита, пред нас е човек, който обича удоволствията. Колкото стремежът към удоволствия е по-малък, толкова линията повече се изправя.

Устните трябва едва да се допират, т.е. свободно да се държат. Щом волята в даден човек започне да действува, устните се приближават една до друга и образуват права линия. Изобщо правата линия на устата говори за ясно изразена воля при интелигентен човек. При човек с по-слаба интелигентност стиснатите устни говорят за брутално налагаща се воля.

Когато краищата на устата отиват надолу, имаме песимист; (фиг. 45 г), ако те отиват нагоре - имаме оптимист. (фиг. 45 г). Устни, които не са красиво оформени, говорят за човек с критично и лошо отношение към другите хора.


  Науката на първата човешка раса - Николай Дойнов (1904 - 1997)
, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ