НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ПОСЛЕДОВАТЕЛИ НА УЧИТЕЛЯ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

55. КАКВА Е РЕАЛНОСТТА?

  Светът без сенки - Весела Нестерова (1909 - 2002)
Алтернативен линк

КАКВА Е РЕАЛНОСТТА?


Един извор, след като е натрупал водата си под земята, бликва, започва животът му, тръгва на път — движението. Пътят му полива растенията на земята и пои живите твари, поддържа живота — пътя, метода, целта. Щом Бог ни даде живота — израз на Любовта Му — тръгваме на път, служим на всичко живо, не живеем за себе си, защото сме създадени за Бога, Нему принадлежим, а Той крепи всичко, което е създал, това е и нашият път и метод на живота.

Накрая изворът се влива в океана — общия живот.

Човек е създаден да отрази като чисто огледало живота, Любовта и Мъдростта на Създателя и върши Волята Му. Той се проявява чрез човека. Когато човек егоистично заживее за себе си, спира еволюцията си и изпуска смисъла на живота. Той се отделя от общия живот и загубва силата. Силата е в общото, в Цялото, на което той е част. Цялото е реалността.

Всяка част трябва да открие задачата си и да знае какво трябва да допринесе на Общото, Цялото. Това е Единството на човечеството, в което е отразен Божият живот — Любов, Мъдрост и Истина. Любовта е животът — Пътят. Мъдростта е условията за проява на живота, а Истината — методите на работа за Цялото. Земята е място на приложението.

Човечеството започва сега да строи Царството Божие на земята. Започва с Любовта. Единицата е Бог, деветката е Любовта. Влизаме в XXI век — сборът е 3 — приложение на Любовта или изграждане Царството Божие на Земята, първо в съзнанието ни — познанието на Бога и откриване пътя и методите за работа. Работа с Любов — Бог да присъства във всичко, което вършим.

Лидия ми пише от Париж:

— Какво е Иван за теб и какво си ти за него?

Иван е експерименталното поле за мен, да проверя силата на любовта си, вярата си и превъзмогване на лошите условия.

— А какво съм аз за Иван?

Условие за развитие.

Учителят казва:

"Ако обичате един човек, ще му създадете условия за развитие и постижение."

Да съзнаем положителната страна на живота си.



15.11.1997 г.

4 ч.



  Светът без сенки - Весела Нестерова (1909 - 2002)
, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ