НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ПОСЛЕДОВАТЕЛИ НА УЧИТЕЛЯ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

Писмо на Братското издателство

  Летопис на изгрева - Том 2 - Теофана Савова
Алтернативен линк

9 юни, София

Писмо на Братското издателство

С. Б. Л. Н. П. Ж.

Любезни братя и сестри,

При изпращането на беседата „Разумно събиране" Ви съобщихме, че тя бе предназначена за засилване фонда, основан от младежкия клас, за издаване лекциите на класа.

Сега ние можем да ви съобщим радостната вест, че след цели 13 години, най-после нам се отдаде възможността със задружни усилия да издадем първото томче от лекциите на Учителя, озаглавено „Двата пътя" и обемащо първите 12 лекции. Вчера то ви биде изпратено в същия брой екземпляри, в който Ви изпращаме лекциите на общия клас. Определена им е една минимална цена - 12 лева.
Най-трудната стъпка е вече направена. Но това е само началото. На класа предстои продължителната и трудна задача - издаването на много още годишнини.

Учителя разреши лекциите на младежкия клас да се четат и от учениците в общия клас и с това нашата задача се улеснява. Имайки по-широк кръг четци, изданията ще бъдат подкрепяни от по-голям брой желающи да ги притежават. А то е единственият и най-правилният начин да осигурим издаването на лекциите и занапред. Поради това ние отправяме апел към всички Ви да подкрепяте тази тъй назряла и тъй необходима инициатива, като си набавяте издаваните лекции. По този начин ще се създаде един постоянен приход, осигуряващ всяко последующо издание.

Във връзка с това добре би било да направите списък с имената на ония братя и сестри, които обещават да си купуват младежките
лекции, и според техния брой да ни съобщите по колко екземпляра да ви се изпращат.

Трябва да изкажем благодарността на братята и сестрите от общия клас за голямата им готовност, с която подкрепиха чрез волни пожертвувания издаването на първото томче. Това ни дава увереността да мислим, че и занапред ще можем да разчитаме на тяхното съдействие, както и това на всички, които ратуват за делото на Учителя.
С поздрав: за младежкия клас -
    Братското издателство
София, 9. VI. 1934 г.


  Летопис на изгрева - Том 2 - Теофана Савова
, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ