НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ПОСЛЕДОВАТЕЛИ НА УЧИТЕЛЯ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

МИСЪЛ, МИСЛЕНЕ, ИДЕИ

  900 Мисли на Учителя - Лалка Кръстева (1927-1998)
Алтернативен линк

МИСЪЛ, МИСЛЕНЕ, ИДЕИ


* Силата на човека е в мисълта. Тя създава цялата вселена. Тя е творчески принцип. Когато всички хора се обединят в своята мисъл, и невъзможното става възможно.

* Мислите са живи. Много същества се обличат в нашите мисли. Така че не е безразлично какви мисли ще допускаш в себе си, нито какви ще приемаш от другите. Замествай веднага лошата мисъл с хубава.

* Добрата мисъл е тялото на някое възвишено същество, което идва при нас за кратко време. Тя идва с някаква мисия, да ни остави нещо и да се върне назад.

* Не допускайте да ви обземат дълго време тъжни, мрачни мисли. Има общества, които работят по закона на внушението. Не мислете, че сте свободен.

* Мозъкът приема мисълта, той не я произвежда. Мозъкът е подобен на радиото. Както то отдалеч хваща звуковите вълни и ги предава, така и мозъкът възприема мислите и ги предава - значи възприема мисълта от друг свят. Чрез мозъка си ние се влияем от един свят много по-висок от нашия.

* Моята мисъл трябва да бъде светла, права и чиста заради мене, заради другите, за Онзи, който живее в мене, за цялото Небе, което я вижда.

* Мислите, които минават през човешкия ум, идват от разумните същества на умствения свят. Техните мисли изпълват цялото пространство. Всеки човек възприема такива мисли, които вибрират еднакво с неговия умствен апарат. Всеки човек е отзвук на разумната деятелност на Природата.

* Светлината е външната страна на мисълта, а виделината - вътрешната.

* Добрите мисли трябва да препращаме така, както в едно тинесто блато, като се пусне един голям извор, изчиства се всичката кал. С нашата мисъл можем да преобразим външните условия.

* Мисълта се движи с три квадрилиона и шестстотин билиона километра в секунда. Ако човешкото съзнание се движи с такава бързина, всеки момент то ще присъства навсякъде във Вселената. Тогава няма да има близки и далечни неща. Безкрайно големи възможности се крият в мисълта.

* Има хиляди същества, които се намесват в процеса на вашата мисъл, които ви съдействат, за да реализирате вашите мисли и желания.

* Мисли ли човек, нещастията не идват при него. Нещастие и съдба, болести и противоречия има всякога за онзи, който не мисли. Човек, който мисли, дългове няма, той обича, учи, работи.

* Защо сме нетърпеливи? - Защото не мислим. Този, който мисли, има специално ухание.

* Ти можеш да проектираш една лоша мисъл към някого, но тя ще се върне и ще ти причини вреда. Една мисъл, едно желание може да ти причинят смърт, ако не разбираш законите. А ако ги разбираш, една мисъл или чувство може да ти донесат благословение.

* Когато една велика мисъл свързва умовете на хората, това е истинското свързване. Ти може да си на другия край на Земята и пак да си свързан с всички хора по лицето й, защото Великата мисъл е връзката.

* Всяка мисъл се отхранва само чрез кротостта и смирението, а вън от тези две качества, мисълта ще бъде като тази на животните.

* Мислите са живи. Много същества се обличат в нашите мисли. Така че не е безразлично какви мисли допускаш в себе си, нито какви ще приемеш от другите.

* Казвате за някого: “Аз пет пари не давам за него.” Пет пари не давате, защото не мислите. Честолюбиви сте, защото не мислите. Алчни сте, защото не мислите. Груби сте, защото не мислите. Съмнявате се, обезнадеждавате се, не ви вървят работите, защото не мислите.

   Господ ви е дал толкова богатства, а вие мислите обичат ли ви хората или не; дали ще ядете днес и какво; кои дрехи да си облечете и т.н. Това не са мисли.

* Мисълта храни човека, както хлябът. Ако мислите не са здравословни, колкото и както и да се храни физически, той пак ще линее. Който живее по законите на любовта, на вярата, на надеждата, той и със сухи корички хляб може да бъде здрав и весел. Словото Божие е живият хляб, сгъстена Божествена енергия - колкото повече го дъвчите, толкова повече дава.

* Когато вдишваш, мисли за любовта, когато издишваш, мисли за Божията любов. Три канала има гръбначният стълб. Два канала са отворени. През тях хората дишат. В главния мозък и в симпатикусоватачната нервна система е третият. Това е каналът на истината, който в съвременните хора е затворен. И всичкото зло е там. Ако този канал, който е по средата, се отвори, въздухът свободно ще влиза в мозъка, там ще отиват и другите две течения, ще минават в предната част на челото и в горната част на главата. Тогава човек ще придобие Космическото съзнание, ще придобие съвсем друг изглед, съвсем друга сила. Понеже сега само двата канала са отворени, а най-важният е запушен, човек, макар и велик в много отношения, е жалък и безпомощен. Единият канал е по-развит в жените, а другият - в мъжете. Третия канал децата ще развиват. Те са новото, което се ражда. Всички велики мисли, които идват у нас, са нашите деца.

* Докато човек не започне да мисли, той е нещастен. Започне ли да мисли, става щастлив - невъзможните неща стават възможни.

* Онзи, който мисли правилно, има музика в мисълта си. Той крие грамадна сила в себе си.

* Мисълта прави чудеса. Големите камъни на египетските пирамиди са вдигани и премествани със силна мисъл.

* Човек не създава мислите, той само ги възприема и предава. Мислите, които минават през човешкия ум, идват от разумни същества - техните мисли изпълват цялото пространство. Всеки човек възприема такива мисли, които вибрират еднакво с неговия умствен апарат.

* Всичко в света е хубаво, когато човек мисли хубаво.

* Идеите дават вътрешен смисъл и красота на живота. Една идея е силна, когато може да расте при най-неблагоприятните условия.
* Силата на човека е в мисълта. Съвършено безкористният мисли правилно.


  900 Мисли на Учителя - Лалка Кръстева (1927-1998)
, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ