НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ПОСЛЕДОВАТЕЛИ НА УЧИТЕЛЯ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

ЗДРАВЕ, ИЗЦЕЛЕНИЕ

  900 Мисли на Учителя - Лалка Кръстева (1927-1998)
Алтернативен линк

ЗДРАВЕ, ИЗЦЕЛЕНИЕ


* Ако ви кажа, че някой лекар лекува, ще ви заблудя. Лекарят не може да лекува, той само може да ви облекчи, да снеме товара ви, да ви постави в по-хигиенични условия. Природата лекува. Господ лекува.

* Ако ти храниш една отрицателна мисъл или каквато и да е омраза към когото и да е - все ще си болен и мъчно ще можеш да се лекуваш. Отрицателните мисли са лоши проводници на силите на човека.

* Заразата се явява там, дето има тъмни места. Болестите се дължат на нечистота и тъмнота.

* Болен си, защото си излязъл от Господа навън, защото не си спазил Божиите закони и природните закони. Ще отидеш при Господа и ще кажеш: “Господи, понеже не изпълнявам Твоята воля, затова се разболях. Сега ще я изпълнявам, за да оздравея.”

* Един ден, когато учените изучат законите на светлината и топлината, ще лекуват всички болести със светлинна и топлинна енергия. Няма да остане болест неизлечима.

* Във въздуха има един нов елемент, който сега (1931 г.) навлиза. Той е толкова лек, че навсякъде влиза и никъде не остава. С новото дишане ние ще възприемем този елемент. Чрез новото дишане алхимиците са търсили начин да удължат живота. При него трябва дълго време да задържаш въздуха и дълго да го издишваш.

* Всичко да се върши с любов и мярка, без пресилване - това е здраве.

* Вярата, смирението, любовта повдигат нисшите вибрации, бавните трептения на организма и са в състояние да излекуват и най-лошата болест.

* Човешката мисъл е в състояние да изпъди всякаква болка вън от тялото. Има сили в човешкия ум, които са в състояние да изхвърлят вън от организма всякаква зараза и всякаква болест.

* Тщеславният е болен, неизлечимо болен. Гневливият, завистливият, подозрителният, докачливият - също.

* По-добър масажист от ранните слънчеви лъчи няма. Когато се лекуваш със слънчевата светлина, ще мислиш само за Светлината. Че търговията ти не върви, че някой е болен, че друг казал нещо по твой адрес, това да е далеч, за да се ползуваш както трябва от лечебните й свойства.

* Всички болести, от които страдаме, са обвинителен акт срещу нас.

   Болката с морфина изчезва, но не се лекува. Причината за нея идва от друго място, но лекарите не я знаят и затова не лекуват. Те успяват само да запушат болката.

* Божествени сили се крият в житото. Не може химикът да открие тези сили чрез анализ. Всички други храни са като допълнение на житото. Житото и ориза ще ядете без притурки. Животните не страдат от диабет, защото ядат просото естествено, без примеси.

* Гордостта е причина за много от заболяванията. Всички болести се лекуват чрез смирението. Човек се освобождава от болезнените състояния чрез смирение.

* Правилните постъпки увеличават кислорода в тялото.

   Правилните чувства увеличават кислорода в сърцето.

   Правилните мисли увеличават кислорода в мозъка.

* Вирусът не е клетка, той използва апарата на клетката, за да се храни и размножава, става й господар, и тя умира. Тогава той отива в друга клетка. Спокойствието, вярата, веселието, любовта гонят вирусите, гонят злото.

* Има мисли отровни, но има и чувства отровни. Има мисли, от които най-малката доза може да измени целия ви живот. Има отровни чувства, които, влезли веднъж във вас, цял живот ще са ви препятствие. Има отрови в мисловния свят, в духовния свят и най-много в човешкия свят. Нервни сте - това е отрова. Тревогата и страхът също са отрови. Ето откъде идват разни заболявания - душевни, сърдечни, умствени, телесни.

* Ще си избирате такава храна, която е най-чиста. Пазете се от пищната храна, но и от прекаленото гладуване.

* В мозъка намалява фосфорът, защото любовта е намаляла. Всичките елементи, които съществуват на физическото поле, които трябва да ги има в тялото, се подчиняват на любовта. Също и тези елементи, от които е създаден духовният и умствен свят.

* Ние пазим физическото си тяло - външното облекло, но не пазим другите тела, с които сме “облечени”. Сърцето също има тяло, както и душата. Човек не живее само с това тяло, което виждаме.

* Никога не яжте храна, която не обичате. Плодът, който обичате, действа лечебно.

   Многото ядене спъва духовния живот. Човек, колкото повече напредва, толкова по-малко се храни. Малкото ядене действа лечебно.

* Потребни са три фактора, за да оздравее човек: Природата, Бог и самият човек. Лекарят е последният, който може да те излекува. След това идва обкръжаващата среда. Ако тия фактори са във вътрешна хармония, всяка болест може да се лекува. За да оздравееш, трябва много същества, видими и невидими, да вземат участие в твоето лекуване.

* Кажете на болестта: “В името на Господа, в Когото вярвам, заповядвам ти (на болестта) да излезеш от мен!”

* Всичко, което ферментира, живот не дава. Божествените неща винаги носят сила в себе си. Ще ядеш и пиеш неща, които Бог е създал.

* Лекувате се с лекарства - това не е лекуване. Това е упражнение. Лекуване е Христовото “Стани и ходи!”

* Щом човек се зарази, това показва, че неговата светлина не е толкова силна или неговата кръв не е толкова чиста. Заразата се явява там, дето има тъмни места. Здравето на човека във физическо, духовно и умствено отношение зависи от светлината, която свети в него, от неговия светилник. Умът може да се помрачи, а тялото боледува. Всеки човек, който е алчен за богатства, който е користолюбив, който завижда, който се страхува, има помрачен ум. Ако душата е пълна с Божествената, разумна любов, човек не може да изгуби светлината на своя ум.

* Няма по-хубаво лекарство от топлата вода, но трябва да знаете как да я възварявате, в какъв съд, по кое време. Водата е първият елемент на живота и е най-добрият негов проводник, еликсирът на живота. Лекарствата само подпушват болестта, водата лекува. Тя и всичките течности трябва да се пият на глътки. Водата да се сваля от огъня в момента на завирането - тогава, когато се отделя най-голямата й сила.

* Планинските слънчеви бани са за предпочитане, понеже ритъмът на Слънцето не е нарушен от астралния мисловен облак, който обгръща града.

* Чистотата (външна и вътрешна) е най-хубавото лекарство срещу всички болести. Основният тон на живота се добива чрез чистотата. Тя е проводник на червения цвят. А той пък носи онзи материал, от който се съгражда живот. Този червен цвят, който виждаме, е само сянка на истинския. Червеният цвят ще внесе у вас радост, топлина, светлина и сила.

* Колкото повече сребро има в кръвта си човек, толкова повече ще се ползва от енергиите на Луната. Среброто е най-добрият техен проводник. Тези енергии чистят организма. Каквито са отношенията между среброто и Луната, такива са между златото и Слънцето. Ако човек има злато в кръвта си, Слънцето ще може да му действа и да го лекува.

* Ако един човек е здрав, ако има свежи чувства, ако има светли мисли, има злато в себе си. Слънчевата енергия създава златото в човека.

* Всичко, което може да се вземе и което може да се ползва, е преди изгрева и около изгрева на слънцето. През деня каквото се вземе, са трици.

* Хляб и вода, мир, любов, добро разположение - това е основата, за да се живее добре.

* Когато си изтощен и отпаднал, кажи: “Господи, грешил съм в миналото и сега много грешки направих, но ти си милостив, помогни ми да изляза от тази мъчнотия.”

* Човешкото сърце се лекува с обич, с любов, с доброта, с кротост, с въздържание, със специфична храна.


  900 Мисли на Учителя - Лалка Кръстева (1927-1998)
, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ