НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ПОСЛЕДОВАТЕЛИ НА УЧИТЕЛЯ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

Къде планетите са в заточение

  Астрология - Влад Пашов (1902- 1974)
Алтернативен линк

Къде планетите са в заточение



Както казах, знаците, които са противоположни на знаците, в които планетите са господари, ни показват местата, където планетите са в заточение. Така Марс, който управлява знаците Овен и Скорпион, ще бъде в заточение в знаците Везни, който е противоположен на Овена, и в Телец - противоположен на Скорпиона. Тук виждаме, че Марс е в заточение в знаците, където Венера е господар, а пък Венера е в заточение в знаците, в които Марс е господар, а именно - в Овен и Скорпион. Това ни навежда на мисълта, че тези две планетни течения са полярни. Марс и Венера са полюси на една и съща космична енергия, двойно поляризирана.

Меркурий, който е господар на знаците Близнаци и Дева, е в заточение в Стрелец - противоположен на Близнаците, и в Риби - противоположен на Дева, тоест Меркурий е в заточение в знаците на Юпитер.

Луната, която е господар на знака Рак, е в заточение в знака Козирог, който е противоположен на Рака.

Слънцето, което е господар на знака Лъв, е в заточение в знака Водолей, противоположния знак на Лъва.

Сатурн, който е господар на Козирога, е в заточение в знака Рак - противоположния знак на Козирог. Значи там, където владее Луната, Сатурн е в заточение. Това ни показва, че има окултна връзка между Сатурн и Луната, което се подсказва и от факта, че и Сатурн, и Луната представят човешката личност в различните й проявления.

Уран е господар на знака Водолей, следователно той е в заточение в Лъва - чиито господар в Слънцето. Това ни показва вътрешната връзка между Уран и Слънцето. Нептун е господар на Рибите, значи ще бъде в заточение в противоположния на Риби знак - Дева, царството на Меркурий. А Плутон, като господар на Скорпиона, е в заточение в знака Телец - противоположния знак на Скорпиона.


  Астрология - Влад Пашов (1902- 1974)
, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ