НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ПОСЛЕДОВАТЕЛИ НА УЧИТЕЛЯ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

Кои планети кои знаци управляват

  Астрология - Влад Пашов (1902- 1974)
Алтернативен линк

Кои планети кои знаци управляват



Ще започна с Марс, понеже той управлява знака Овен, който е първият знак на зодиака и принадлежи към огнения тригон. Видяхме също така, че и Марс е огнена планета - значи Марс и Овен имат сходна природа - хармонират си. Затова се казва, че Марс управлява или е господар на знака Овен. Но понеже всяка планетна енергия е поляризирана, то Марс освен Овен управлява и знака Скорпион; той е воден знак, но с огнени качества, явява се един вид като отражение на огнения тригон във водата. По закона на поляризацията огънят и водата са допълнителни; огънят е активният принцип, а водата е пасивният.

Затова казваме, че Марс управлява знаците Овен и Скорпион.

Венера управлява знаците Телец и Везни. Това също така показва, че има сродство, хармония между природата на Венера и природата на тези два знака. Телец е земен знак, а Везни е въздушен. Земята и въздухът са допълнителен резултат на вторичната поляризация, затова виждаме, че и самата планета е поляризирана.

Меркурий управлява знаците Близнаци и Дева. Близнаци е въздушен знак. Дева е земен. Значи Близнаци и Дева са двата полюса на Меркуриевата енергия.

Луната управлява знака Рак, а Слънцето управлява знака Лъв.

Това ни навежда вече на мисълта, че Слънцето и Луната, които управляват по един закон, са всъщност полюси на една и съща космична енергия. Луната представлява пасивния, възприемащия, женски принцип-полюс, а Слънцето - активния, деятелния мъжки принцип-полюс.

Юпитер управлява знаците Стрелец и Риби.

Стрелец е огнен, а Риби - воден знак.

Сатурн управлява знаците Козирог и Водолей. Козирог е земен, а Водолей - въздушен.

Това са седемте планетни течения, които по закона на поляризацията управляват 12-те зодиакални знаци.

Както видяхме, новооткритите планети Уран, Нептун, Плутон се разглеждат като октави и съвременните астролози практически са установили, че има връзка на симпатия между Уран и знака Водолей, затова казват, че Уран управлява знака Водолей. Открили са също така, че Нептун има симпатични връзки със знака Риби и затова казват, че Нептун управлява знака Риби. А Плутон управлява знака Скорпион.


  Астрология - Влад Пашов (1902- 1974)
, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ