НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ПОСЛЕДОВАТЕЛИ НА УЧИТЕЛЯ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

V. ОБНОВИТЕЛНОТО ДЕЙСТВИЕ НА ХРИСТОВАТА КРЪВ

  Историческият път на Бялото Братство през вековете - том 6 - Влад Пашов (1902- 1974)
Алтернативен линк

V. ОБНОВИТЕЛНОТО ДЕЙСТВИЕ НА ХРИСТОВАТА КРЪВ



В момента, когато на Голгота кръвта е текла от раните на Спасителя, Земята се е обновила. Тя е била обхваната от един импулс, който е трябвало да дава след това отглас в хода на следващата еволюция, на която предшестващите епохи са били само една подготовка.

За един химик кръвта на Голгота е подобна на всяка друга кръв. В действителност, тя е съвсем различна. През времето, когато субстанцията на тази кръв е проникнала в Земята, Духът, който се е отделил от нея, е изпълнил цялата Земна аура и е развил сили, които са от естество да послужат за духовния прогрес на бъдещото човечество.

Оттам идва импулсът, който преобразява цялата Земя и цялата човешка природа. До наши дни е могла да бъде използвана само една малка част от силите на този импулс. Хората ще трябва полека лека да дойдат до положение да разбират какво е станало на Земята в деня на Голгота, както и това, какво е станало у тях съзнанието на Аза, който постепенно се развива от Атлантида насам. В течение на това време стават две неща: раждането на съзнанието на Аза и способността да наблюдават външния свят. И понеже човек е бил нагоден да наблюдава външния свят, докато по-рано той е живял със съзнанието си в духовния свят и е общувал с духовните същества, то и Бог трябваше да му се изяви във физическо тяло, понеже човек беше слязъл до точката, където той възприема само физическото. Затова и Бог трябваше да го следва там, за да бъде разбран от него.

От проникването на Христовата кръв в Земята, земната аура се трансформира от силите на Духа, Който се проявявал чрез тази кръв. И откакто земната аура се е трансформирала и е получила нова сила, оттогава Христовият Принцип е бил въплътен в Земята и Земята става тяло на Христовия Принцип.

Така се потвърждават думите: „Този, който яден Моя хляб, Ме тъпче с краката си." Когато човек яде хляба, получен от Земята, той се храни с тялото на Земята. А това тяло е тялото на Земния Дух, който след горното събитие на Голгота се съединил с Принципа на Христа. Човек върви по повърхността на Неговото тяло, тъпче Го с краката си.


  Историческият път на Бялото Братство през вековете - том 6 - Влад Пашов (1902- 1974)
, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ