НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ПОСЛЕДОВАТЕЛИ НА УЧИТЕЛЯ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

15. МИСЛИ ОТ ПЪРВОТО ПОСЛАНИЕ НА АПОСТОЛ ПАВЕЛ КЪМ СОЛУНЦИТЕ

  Историческият път на Бялото Братство през вековете - том 6 - Влад Пашов (1902- 1974)
Алтернативен линк

15. МИСЛИ ОТ ПЪРВОТО ПОСЛАНИЕ НА АПОСТОЛ ПАВЕЛ КЪМ СОЛУНЦИТЕ


"Обхождайте се мъдро кьм външните." /4;12/.


"А не желаем, братя, да останете в неизвестност за ония, които умират, за да не скърбите като другите, които нямат надежда. Защото ако вярваме, че Исус умря и възкръсна, така и починалите в Исуса Бог ще приведе заедно с Него. Защото това ви казвам, чрез Господното пришествие, няма да предва- рим починалите." /4;13-15/.


"Понеже сам Господ ще слезе от Небето с повелителен вик, при глас на архангел и при Божия Тръба; и мъртвите в Христа ще възкръснат по-напред; после ние, които сме останали живи, ще бъдем грабнати заедно с тях в облаците да посрещнем Господа във въздуха; и така ще бъдем всякога с Господа. И тъй, насърчавайте се един друг с тия думи."/4;16-18/.


"А за годините и времената, братя, няма нужда да ви се пише; защото вие добре знаете, че Господният ден ще дойде като крадец нощем." /5;1-2/.


"Но вие, братя, не сте в тъмнина, та да ви постигне оня ден като крадец. Защото вие всички сте Синове на Светлината, Синове на Деня, не сме от нощта, нито от тъмнината. И тъй, да не спим като другите, но да бъдем будни и трезвени." /5;4-6/.


"Внимавайте, никой да не връща никому зло за зло; но всякога търсете доброто един на друг и иа всичките." /5:15/.


"Винаги се радвайте, непрестанно се молете, за всичко благодарете, защото това е Божията Воля за вас в Христа Исуса."/5;16-18/.

"Духа не угасвайте. Пророчества не презирайте. Всичко изпитвайте, доброто дръжте. Въздържайте се от всякакво зло."/5;19-22/.


"А сам Бог на Мира да ви освети напълно; и дано се запазят непокътнати духа, душата и тялото ви без порок до пришествието на нашия Господ Исус Христос."/5;23/.

"Верен е Оня, Който ви призовава, и ще извърши това." /5;24/.



  Историческият път на Бялото Братство през вековете - том 6 - Влад Пашов (1902- 1974)
, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ