НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ПОСЛЕДОВАТЕЛИ НА УЧИТЕЛЯ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

УРАНОВ ТИП

  Звездният мир АСТРОЛОГИЯ - Николай Дойнов (1904 - 1997)
Алтернативен линк

УРАНОВ ТИП


Както изтъкнахме по-горе, Уран със своето влияние има отношение към нервната система у човека. При силно и ясно изразено влияние, от цялата фигура на личността лъха напрегнатост, устрем за действие, бликащи нови идеи, които носят нещо по-различно от всичко досегашно. Затова тялото на такъв човек не може да бъде дебело и тромаво, а е със среден ръст, стройно на вид, живо, подвижно, с отмерени и целенасочени движения, с всички необходими мускули за бърза реакция, без нищо излишно. Главата е добре оформена, без да е голяма и заоблена. Формите й имат малък радиус на кривина, което отразява бързина и активност във всяко направление. Косата е тъмна, не много обилна, негъста, с недебели косми, накъдрена по особен начин. Челото не е много голямо, има форма на трапец с голямата си основа над веждите. Горната му част, където са Сатурновите центрове, не е развита, но мозъчните центрове над тях (на челната граница на косата) са добре развити и оформени от силовите течения на Уран. Тези центрове създават у човека стремеж към нови идеи, нови подтици, ново отношение към всичко, нов начин на мислене и действие, към рационализации и открития. Въобще, това са центровете, които ще създадат Новия човек. Такива хора не обичат да се съобразяват със съществуващото и традиционното в чувствата, мислите и действията, а пристъпват смело и решително за осъществяване на новото.


Публикувано изображение


Челото не е много голямо, но има интелигентен вид и е развито около веждите, което говори за човек, който схваща, разбира и се ориентира във всичко. Веждите са тъмни, добре изразени, немного дебели и гъсти, с ъгловата, но не много заострена форма. Разположени са близо над очите, което говори за човек недоверчив, подозрителен, отмерен и с контрол върху чувствата си. Очите са тъмни, немного големи и изпъкнали, което показва, че тези хора не са лакоми и нямат стремеж за власт. Погледът е ясен и проникващ. Носът е дълъг, добре оформен, без излишни тлъстини, показващ добра интелигентност. В основата си е широк, което говори за смелост в решенията, и е малко изгърбен, което показва, че личността не се поддава лесно на чужди влияния, но не е и фанатичен в своите разбирания. Върхът на носа е нормално заоблен, което говори за човек без пресилено отношение към чувствените и кулинарни наслади.


Публикувано изображение


Разстоянието от долната част на носа до горната устна е доста голямо, което показва устойчивост в чувствата. Устата е средно голяма, с нормална дебелина на устните. Брадата е добре развита, издадена напред, но немного заострена, което говори за силна воля, но с готовност за дипломатичен подход при осъществяване на поставените задачи. Такива са по-висшите Уранови типове. При по-низшите е налице приблизително същото, само че формите са нехармонични, неправилни и са неприятни за гледане.



  Звездният мир АСТРОЛОГИЯ - Николай Дойнов (1904 - 1997)
, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ