НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ПОСЛЕДОВАТЕЛИ НА УЧИТЕЛЯ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

МАРСОВ ТИП

  Звездният мир АСТРОЛОГИЯ - Николай Дойнов (1904 - 1997)
Алтернативен линк

МАРСОВ ТИП


Силовите течения на Марс и добре развитите центрове, които той е създал, определят израза както на главата и лицето, така и на самото тяло. Черепът е с яка и дебела кост и има формата на куб (тип дебелоглави). Лицето е квадратно. Косата е гъста, обилна, тъмна на цвят, с по-дебели косми и започва ниско над челото, поради което обикновено се оформя не голямо чело, израз на по-слаба интелигентност. Горните челни издатини са средно развити. Колкото челото е по-голямо и челните издатини са са по-добре изразени, толкова Марсовият тип е по-интелигентен. Веждите са гъсти, груби и обикновено са под ъгъл, извисяващи се близо над очите, като в повечето случаи са сключени. Когато веждите са събрани, между тях се появяват една или две вертикални бразди, чиято дълбочина определя степента на Марсовата твърдост. Упоритите Марсови типове въсят и сключват веждите си много силно. Погледът е твърд, дързък и прям. При висшите типове е съсредоточен, честен и проницателен. Скулите на лицето са добре развити и показват устой. Носът при висшите типове е силен, с добре развита горна част (корен), показваща амбиция за постигане на поставените задачи. Често носът е заорлен и показва фанатично настояване на своето. Устата е голяма и показва изпълнителност. Устните са притиснати, изразявайки безогледна решителност и енергия. Брадата е къса, четвъртита, издадена напред, което също изразява непоклатимост и устойчивост в решенията. Долната челюст е силно развита, широка и с четвъртити задни ъгли. Тялото на марсовите типове е средно на ръст, със здрави, добре развити еластични мускули и със здрави кости. Марс въобще управлява костно-мускулната система.


Публикувано изображение


Контактите на Черното слънце с Марс, е създало в психологията на тези типове отрицателни черти, които те (особено по-низшите) проявяват: стремеж към воюване и грабеж, рязко, дръзко и твърдо отношение към всички и всичко, голяма енергия, която в по-низшите типове се изразява в разрушителност, оскъдица на материални средства в живота. Не обичат да се съветват, нито да им се противоречи; в такива случаи много бързо кипват. Недоверчиви и фанатични са те. По-чистите и интелигентни Марсови типове са способни да посрещат най-големите опасности в живота си и да се жертват за успеха и славата на някое велико дело. Те са самоуверени, оптимистични и горди, говорят всичко ясно и чисто. Обичат да командват и да разпореждат, но самите не са много склонни да изпълняват нареждания. Отличават се с рицарска храброст, добри войници са, верни на дадената дума, верни на отечеството си, честни в делата си и предани на дълга си към семейството. Затова стават за добри съдружници. Не обичат съзерцание и занимание с отвлечени въпроси за задгробния мир, невидимите светове, висшите порядки и закони или молитвите.

Публикувано изображение


Мозъчните центрове, които Марс създава и оформя, както вече отбелязахме, се намират в долната задна част на мозъка, в непосредствена близост с центровете, които управляват половия нагон. Затова голямата Марсова енергия тласка към полов контакт. Поради малкия размер на планетата, всички нейни прояви и влияния са краткотрайни.



  Звездният мир АСТРОЛОГИЯ - Николай Дойнов (1904 - 1997)
, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ