НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ПОСЛЕДОВАТЕЛИ НА УЧИТЕЛЯ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

ВУЛКАНОВ ТИП

  Звездният мир АСТРОЛОГИЯ - Николай Дойнов (1904 - 1997)
Алтернативен линк

ВУЛКАНОВ ТИП


Черепът на Вулкановите (слънчеви) типове е по-скоро дългоглав, но не му липсва и ширина. Лицето им е овално и красиво. Косата им обикновено е руса, по-рядко - кафява, красиво накъдрена на едри вълни и добре покрива главата; при по-интелигентните натури понякога оредява. Челото е голямо, великолепно, с подчертан интелектуален израз, изпъкнало, със слаби бръчки, които показват липса на преумора, нервност и мъчителни усилия; изразът му е такъв, че когато иска нещо, не настоява. Чело с дълбоки бразди показва човек, който иска, настоява и постига нещата с усилия, а при Вулкановите типове, искането е съвсем естествено, без натиск и сурово задължение, което говори за самоовладяване. Тяхното е най-хубавото от всички чела. Долу завършва с почти хоризонтални или леко дъгообразни вежди, които имат артистичен вид и изразяват контролирана енергия, когато човек е във възбудено състояние. Очите са сравнително големи, отворени (но не кръгли), украсени с хубави ресни. Те ясно говорят за всичко, което искат да кажат. В тях се чете непоколебима енергия свързана с пленителна благост. Гледат право, честно, без закани, без принуда, но не и безсилно. Погледът е магнетичен, приятен, с подтик за справедливо отношение към онова, което гледа. Носът на тези типове добре хармонира с изпъкналото чело. Той е дълъг, леко извит навън, на върха нормално широк. Устата е красива, със среден размер. Устните са с изящни извивки, като горната е по-добре изразена; едва се допират. Не са стиснати, което е израз на усилие и твърдост, и ъгълчетата им не са извити надолу, което е израз на песимистичен, мрачен и подозрителен възглед към всичко. Усмивката е трезва и приятна. Брадата е добре оформена, без да е издадена напред като белег на твърдост и инат, нито пък е къса и хлътнала като белег на променливост и безволие. От цялото лице на Вулкановите типове се излъчва равновесие, хармония, спокойствие и приятност.


Публикувано изображение


В морално отношение Вулкановите типове стоят твърде високо. Те са хора, които успяват, защото винаги стоят твърде високо, защото винаги долавят правилните идеи и методи за разрешаване на всяка поставена задача. На обществено място привличат вниманието и огледите на всички, извикват възхищение, околните млъкват и ги слушат с внимание и със съгласие за подчинение. Те представляват сила в състояние на покой, сила на самоувереност. Речта на вулкановите типове е звучна, с ясен тембър. Могат да станат учени във всички отрасли на човешкото знание и са добри оратори. Мъжките Вулканови типове страдат от женските дребнавости. Жената- Вулканов тип е благородна дама с развит ум, която дири мъж, който да я превъзхожда (Фигура 2 и Фигура 3). Линиите по тялото и лицето изразяват както изящество, така и сила, енергичност, без раздразнителност. Гръбначният стълб както при мъжете,така и при жените е вертикален, походката им е изправена, без всякакво прегърбване. Изобщо, Вулкановите типове са блестящ образец на човешка хубост, за да не кажем - най-красивите.


Публикувано изображение


Вулкановите типове подчертават своята личност където и да са. Палецът в човешката ръка е израз на силовите течения, излизащи от Вулкан, и стои малко по-настрана от другите пръсти. При свит юмрук, който изразява желание за действие, палецът трябва да бъде над другите пръсти; остане ли под тях, личността се разпада


Описаният по-горе тип на Вулкан се демонстрира, когато мозъчните центрове, които той е създал и оформил, са организирани и облагородени. Силни позиции, в които Вулкан ярко се изразява, са: 1. при изгрев - между XII и I дом или близо до линията, която разделя двата дома; 2. когато е на медиана в Зенита и Надира; 3. на границата между други домове, но се изразява в по-слаба форма. При лоши аспекти на Вулкан ( 45°, 90°, 135°, 180° ) този планетен тип проявява арогантност, жажда за самоизтъкване, където трябва и не трябва, лесно се обижда, нервно избухва и не разрешава да му се правят бележки: налице е човек без съчувствие и желание за услуги, със студено отношение към околните, линиите на лицето му са остри и дразнещи.


Ако в дадена личност Вулкан няма аспекти, то налице е вял човек, без инициатива, без цел и посока в живота си, без каквото и да било желание да се изтъква, в повечето случаи - мързелив. Това е най-неблагоприятното положение на Вулкан в хороскопа на даден човек.


Влиянието на Вулкан се изразява в две направления: първо, определя здравословното състояние, човешката жизненост, възможността за изява; второ, определя общественото положение, мястото в обществото, професията, условията, които ще съществуват в живота. При добре поставен Вулкан ще имаме богат, разнообразен живот, с много пътувания и благоприятни промени. Затова всеки аспект на Вулкан с Луната и планетите, както и тяхното място в хороскопа (домификация), трябва да се разглеждат в тези именно две направления.



  Звездният мир АСТРОЛОГИЯ - Николай Дойнов (1904 - 1997)
, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ