НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ПОСЛЕДОВАТЕЛИ НА УЧИТЕЛЯ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

Излъчването

  Разговори на Ел Шадай - Боян Боев (1883 – 1963)
Алтернативен линк

Излъчването


В друг разговор на няколко братя и сестри с Учителя пак стана въпрос за развитието на ясновидството. Учителя каза по този въпрос следното:

- Насочете енергиите си нагоре към главата, за да се развие радиото ви. При яснослушането или седмото сетиво има три гласа: в единия случай гласът идва от ухото, гласът е отстрани на разстояние 75 см. Такъв е гласът, който е викал на Самуила: „Самуиле, Самуиле". В другия случай гласът е отгоре, от Божествения свят. А когато гласът иде от духовния свят, той иде от под лъжичката. Това, което ви се говори от гласа, после ще го проверите и ще видите, че е така.

Един брат попита за излъчването. Учителя каза:

- Излизането от тялото, излъчването е за малцина. Преди години един български писател, издател, дойде един ден при мен и ми каза: „Ще ти кажа нещо, но да не го разправяш на другите. Аз мисля, че съм побъркан. Не искам да го кажа на други, а само на теб. На обед си почивам, но по едно време се намирам в средата на стаята и виждам тялото си, легнал съм със затворени очи. И някой зад мене ми говори: „Това си ти". Аз казвам: ,Ако това тяло съм аз, аз, който гледам, кой съм?" Онзи ме вдигна и ме сложи вътре в този, който лежеше на леглото".

Казах му: Твоето духовно тяло се е отделило от физическото. Онзи, който е гледал, си бил ти в духовното си тяло. - „Цяла седмица не съм спал, страх ме е да не се повтори това". - Не бой се. Няма да ти се случва често. Това е, за да ти се покаже, че не си тялото, а си нещо друго. Това ни най-малко не е анормално. Това е една опитност.

От тогава той се заинтересува да изучава тези работи.

Една сестра каза:

- Учителю, в една лекция Вие бяхте казали, че всеки от нас трябва да умее съзнателно да излиза от тялото си най-малко веднъж на година.

Учителя каза:

- Това прилича на следното: Човек в тялото си е в затвор, хубаво е от затвора да можеш да излизаш свободно и да влизаш в духовния свят, и после пак да се връщаш във физическото тяло. А има хора, които не ги пущат вън от затвора. Това е вярно както в обикновения живот, така и В духовния. Нали има някои затворници, пущат ги да отидат в града свободно и се връщат, а други не ги пущат вън от затвора.

Една сестра разказа:

- Тази пролет имах случай на излъчване. Това беше привечер. Както лежах на леглото си, почувствах се извън тялото си, на височина 20-30 см, и видях тялото си. Минах през стената и излязох над селото. Почнах да виждам селото под себе си и планините. През всичкото време на излъчването си чувствах мир, радост и любов към всичко. Като се върнах в тялото си, почувствувах разликата, по-рано летях, а сега трябваше да ходя по земята.

Един брат запита:

- Как може да стане съзнателно излъчване?

Учителя отговори:

- Това става като се концентрираш. И тогава излъчването иде само. Обаче изисква се и друго условие: това излъчване може да го постигне само онзи, който има мир и хармония, който не мисли в момента за външния свят.

Някой казва: „Искам да бъда ясновидец". Ако ти си ясновидец, ще бъдеш нещастен човек. Ще видиш, че някого убиват далече някъде и не можеш да му помогнеш. Ще Видиш, че някои твои близки имат лоши чувства, неразположени са към теб. Тогава кой ще те избави от това? За да не стане така, ясновидецът трябва да премине една нисша област на астралния свят и да проникне в една по-висша област на невидимия свят. Там ще вижда причините на нещата. Някой път ни се дава добро, за да ни избави от някое нещастие. И когато ни се дава зло, то пак е за да ни избави от по-голямо нещастие. Едно голямо страдание се дава на човека, за да го предпази от по-голямо зло.

Методите на Всемирното Бяло Братство дават възможност да се постигне ясновидство в една по-висша област на невидимия свят, в по-висшите светове.

Ясновидството не е лесна работа. Човек, който има ясновидство, ще има мъчнотии, ще има и съблазни. Например гледа някой човек, вижда неговото минало, вижда, че е бил престъпник; и той трябва да има голяма духовна сила, за да се отнася към този човек добре, не само външно, но и вътрешно. Това, което вижда, да не изменя отношението му към него.

Човек може да развие своята чувствителност. Пространството около него е изпълнено с вълни, с музика.

Ясновидецът може да наблюдава, че от горната част

на главата на религиозния човек излиза бяла светлина.


  Разговори на Ел Шадай - Боян Боев (1883 – 1963)
, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ