НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ПОСЛЕДОВАТЕЛИ НА УЧИТЕЛЯ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

Общо допълнение за пръстите

  Науката на първата човешка раса - Николай Дойнов (1904 - 1997)
Алтернативен линк

ОБЩО ДОПЪЛНЕНИЕ ЗА ПРЪСТИТЕ


Хората с дълги пръсти са много старателни, впускат се в подробностите, когато обясняват нещо. Те са по-разсъдливи, по-търпеливи, по-грижовни и са по- внимателни в обноските си.

Хора с къси пръсти, особено ако са квадратни, по-добре виждат общото. Затова най-добрите администратори и директори са хора с такива пръсти; също и пълководци. За такива служби хората с дълги пръсти са непригодни, макар да са по-разсъдливи, по-грижовни, а често и с по-меки обноски и по-спокойни в сравнение с онези, които имат къси пръсти.

Твърде къси пръсти на голяма ръка говорят за хора, изпадащи в умствена умора, които са скучни и лековерни събеседници.

Твърде дългите пръсти дават отрицателен тип хора, които се губят в подробности, нямат кръгозор и са боязливи.

В някои ръце пръстите - показалецът, безименният и кутрето, са малко закривени към Сатурновия пръст - всички те като че ли „гледат" към средния. Това показва, че такъв човек не се разпилява, не си поставя няколко различни цели в живота, а наопаки - набелязва си една цел и върви към нея с твърди стъпки. Такива хора не си разпиляват времето, съсредоточени са в работата си.

Имаме пък ръце, чиито пръсти са изкривени обратно - навън от Сатурновия пръст. Такива хора не са способни към съсредоточаване, разпиляват се в мисли и дела и не постигат своите цели.

Наблюдават се също случаи, когато всички пръсти на ръката са донякъде изкривени към Меркуриевия пръст, или с други думи, гледат към него. Това е признак на нечестност в мисли, а понякога в думи и дела.

Ако се сложи дланта на масата, при едни пръстите прилепват към нея, при други - нокътните фаланги стърчат нагоре, а при трети - нокътните фаланги се навеждат надолу към дланта. Когато те гледат нагоре и са силно извити, говорят за любопитство, а при слаба извитост означават любознателност, изтънченост на чувствата, любезност и донякъде разточителство. При сгъване на първите фаланги надолу към дланта това показва пестеливост, която отива (в зависимост от величината на огъването) до скъперничество. Ако и вторите фаланги на пръстите са също така извити към дланта, това засилва казаното. Когато и двете фаланги - нокътната и втората - са силно извити към дланта, напомнящи пръстите на хищна птица, това показва не само скъперничество, но и хора, които са нетолерантни в отношенията си към другите, егоистични, несправедливи. Такива пръсти имат лихварите.

Добре развитите и подвижни пръсти показват подвижен ум.

Твърдите пръсти показват пестеливост, неотстъпчивост и настойчивост.

Меките пръсти показват импулсивна натура, човек с бързо менящи се настроения и повишена чувствителност.

Така наречените „тлъсти" пръсти показват хора, които обичат насладите в живота.

Големи, тлъсти пръсти с ямички говорят за много енергия при проява на чувствата.

Когато имаме прекалено развитие и удължаване на някоя фаланга, това определя някои отрицателни качества и способности, защото само при общата хармония на всички съставни елементи в една ръка се получава единство, сила и цялост на човека. Същото е и когато една от фалангите е твърде малка или пръстът е несъразмерно малък и слабо развит, или дефектен, или не се прегъва; във всички тези случаи изводът е отрицателен. Изобщо всяка една уродливост в ръцете, пръстите и ноктите показва отрицателни черти в характера на човека. Късите и дебели пръсти показват мързелив човек.


  Науката на първата човешка раса - Николай Дойнов (1904 - 1997)
, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ