НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ПОСЛЕДОВАТЕЛИ НА УЧИТЕЛЯ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

Земята

  Науката на първата човешка раса - Николай Дойнов (1904 - 1997)
Алтернативен линк

ЗЕМЯТА


Земята е сравнително малко пострадала при катастрофата в Слънчевата система. Нейната орбита е по-малко разтеглена елипса и е на трето място след тази на Венера и Нептун. Разликата между голямата и малка ос на орбитата е 5 000 000 километра, която се приема за неголяма. Оста на въртенето е наклонена на 23 и половина градуса; което (тук изключваме наклона при Меркурий и Венера, за които той е неизвестен, а само Юпитер със своята царствена ос, наклонена само на около 3 градуса, я превъзхожда) е най-малко от всички останали. Това определя по-малката пострадалост и сравнително по-добрите условия за живот.

Когато едно същество се ражда на Земята като човек в своя първи стадий, то в неговия Двойник (Звездното му тяло) Слънцето, Луната и Планетите все още нямат връзки с него и едва сега започват да създават и оформят мозъчни центрове. Този мозък все още не е достатъчно добре организиран, за да може да изразява влиянието на членовете от Слънчевото семейство. Земята сама изгражда това живо същество - Земен тип. В тази първа фаза земният тип има примитивен образ. Главата на родения бързо и рано се втвърдява, поради липса все още на въздействия от силовите течения на другите членове на Слънчевото семейство. Тази глава само бавно нараства с годините и стига приблизително до размери, които вече посочихме като характерни за примитивния човек. Така създаден, той има някои стремежи и качества, даващи му възможност за съществуване при условията на Земята. Обикновено черепите на тези типове хора са малко разширени, което дава склонност и възможност за борба с живота. Косата е гъста и ниско пада над малкото чело, върху което има ясно изразени бръчки, показващи напрежение на мисълта около задоволяване на насъщните нужди. Веждите са дебели, рошави - израз на разпокъсани и остри вълнения. Очите са малки, потънали навътре, което говори за жажда и стремеж към присвояване, привързаност към материалните ценности. Скулите са едри - израз на упоритост и устой към неблагоприятни външни условия. Носът е малък и зле оформен, показващ слаба интелигентност, променливост и податливост на външните подтици. Устата е стисната, бърните са неправилни, лошо очертани и доста дебели. Брадата е къса и четвъртита, челюстите са също четвъртити. Шията е мускулеста. Главата е някак хлътнала между раменете. Изобщо квадратните форми, които този тип човек има, са израз на енергия, но колкото тези форми са по-груби, толкова и енергията - силата, която те изразяват, е по-примитивна. Овалните форми, каквито тези типове почти нямат, са израз на интелектуални и емоционални изяви.




Публикувано изображение


Фиг. 21. Мъжки Земен тип


Земните типове разполагат с физическа сила и устои за преодоляване на съпротивлението, което физическият (материалният) свят оказва. Това са предимно неуморните работници на ръчния труд. Те са пестеливи и скържави (свидливи) към всички материални ценности. Силно са привързани към родната земя, към родните поля, към Родното огнище. Упорити са в труда върху земята - оране, копане и др., свързани с придобиване на ценности, задоволяващи насъщните нужди. Интелектуалните им интереси са много слаби. Верни са на приятелите си и на своите ангажименти. Имат влечение към плътските удоволствия, но без да подбират обектите за задоволяването им. Те наблюдават студено, без вълнение и търсят ползата (изгодата), която може да се извлече от всичко наблюдавано.



Публикувано изображение


Фиг, 22. Женски Земен тип


Жените от този тип са работливи, обичат да командуват да разпореждат и да се разправят с мъжете си. Те не приемат да се подчиняват на друга воля и най-вече на мъжете си. Добри майки са, но все пак са склонни да наказват по-сурово децата си, когато направят някаква грешка. Земните типове успяват в живота чрез труд, който им осигурява необходимото за живота. Мудни във вървежа си, несръчни в жестовете си, избягват света и шумните общества, предпочитат гората. Имат малко приятели и не умеят да се представят. Към своята външност са небрежни. При тази, създадена от Земята, първична форма на човека Слънцето бавно, но сигурно организира и облагородява мозъчните й клетки, за да могат Луната и Планетите да създават и оформят мозъчни центрове, способни да приемат техните силови течения (влияния).


  Науката на първата човешка раса - Николай Дойнов (1904 - 1997)
, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ