НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ПОСЛЕДОВАТЕЛИ НА УЧИТЕЛЯ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

23. ЕДИН ЧАСТЕН РАЗГОВОР С УЧИТЕЛЯ

  Разговори с Учителя - Боян Боев (1883 – 1963)
Алтернативен линк

ЕДИН ЧАСТЕН РАЗГОВОР С УЧИТЕЛЯ


Човек, който не е чист, не може да обича. Който не е чист, може да го търпиш, но не и да го обичаш. Любовта расте при абсолютна чистота. Трябва да освободим езика си от всички неправилни изрази. Степента на Любовта зависи от степента на чистотата. Значи, чистота във всичко и умереност трябва да придобием. Една вътрешна чистота трябва да имаме. Човек трябва да работи и да мине през хиляди изпитания, докато стане чист. Това е едно качество, което трябва да придобиете. Стремете се към чистотата. Никога не трябва да имате користолюбива мисъл и желание. Никога да нямате лъжовен любовен поглед и да не искате да замотаете някого. Защото в дълбочината на всяка душа е скрит Господ и като се приближавате до един човек, гледайте да служите на Господа, защото Бог е който страда вътре в човека. Човек прави грехове, а Божествения Дух страда и се моли. Стремете се значи към чистота, за да можете да видите Бога и да придобиете всичко. Вяра без чистота не може. Като дойде чистата мисъл у вас, вие прощавате на хората и ставате спокойни.

Окултните ученици се чистят и всеки ден правят по една баня, а Светията сам се чисти отвътре. Ако не можете да се къпете всеки ден, то поне един път в седмицата. Част от водата се възприема от порите на кожата и магнетизмът и прониква в нас, но водата трябва да бъде топла.

Има връзка между духовната и физическата чистота. За да бъде човек чист в мисли и чувства и постъпки, трябва и тялото му да бъде чисто.

Чрез чистотата човек влиза в общение с Бога и Духовния свят (напредналите същества). Знайте, че вие сте дошли на земята да живеете един Божествен живот и без чистота не можете да служите на Бога (да приемете Божествените мисли), защото мозъкът е замъглен и вие се занимавате с обикновени работи. Човек трябва да се чисти като дете и съзнанието му да се освободи от всичко нечисто и тогава Духът идва и той получава знание отвътре. Чистият човек, низшия живот не може да го владее и той е в безопасност в това отношение. Ако човек не е чист и е грешен, не може да влезе в Царството (Небесно) Божие.


  Разговори с Учителя - Боян Боев (1883 – 1963)
, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ