НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ПОСЛЕДОВАТЕЛИ НА УЧИТЕЛЯ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

Знаците по хълмовете

  Науката на първата човешка раса - Николай Дойнов (1904 - 1997)
Алтернативен линк

ЗНАЦИТЕ ПО ХЪЛМОВЕТЕ


По хълмовете и линиите на дланта понякога имаме знаци - геометрични форми, които са елементи в тълкуването на ръцете. Кръг върху даден хълм на дланта или върху някоя линия сочи за ограничение в изявите на този човек в областта, определена от хълма или от линията, неприятности, мъчителни състояния. Островчета, които имат елипсовидна форма, показват същото, само че в по-силна форма - страдания. Това са известни ограничения, изразени още в Звездното тяло на човека, оттам - в неговите качества, способности и устрем за изява, а също и в пътя на живота му и във физическото му тяло. Петна също могат да се срещнат по хълмовете и линиите, но те не трябва да се смесват с точките. Една точка е голяма колкото пробождане с игла. Петната са по-големи, имат размери от 3 - 4 - 5 милиметра и притежават по-друго значение от точките. Червените петна, са знак за раняване, кръвоизлив, операция. Тъмните говорят за болезнено състояние в организма. Кръстовете са, общо взето, неблагоприятни знаци; същото е със звездите, които имат по-голяма сила от кръстовете. Прието е, че има изключение, когато те се намират на Аполоновия и Юпитеровия хълм. Един кръст се състои от две линийки, а линийките, както отбелязахме, са силови течения, които на съответното място ще дадат резултат - по-слаб, когато двете линии са под форма на кръст, или по-силен, когато са като звезда. Триъгълниците при всички случаи, където и да се намират, са много благоприятни и показват успехи във всички области - материална, интелектуална, емоционална. Обикновено те не са самостоятелни, но когато са ясно изразени, без никаква връзка с линийките, имат по-голяма сила. Квадратът е добър знак и показва предпазване, защита. Но когато се намира на линията на живота или близо до нея, показва неприятни ограничения за изявата на живота - затвор, манастир, ограничения, свързани с неочаквани домашни грижи около болни или недъгави. Ако ги имаме по Лунния хълм, говори за бъбречни смущения. Решетката е винаги неблагоприятен знак, където и да се намира. Тя е постройка от вертикални и хоризонтални линийки. Решетките могат да бъдат самостоятелни и свързани с други линийки. Когато те са самостоятелни, са по-силни. Където ги има и каквито и да са те, развалят това, което дадено място или линия дават. Може да се приеме, че една решетка не е нищо друго, освен множество малки кръстчета. Появата на някакъв знак в дадено място на ръката е винаги във връзка с известен орган и изразява неговото състояние. Една червена точка, например винаги говори за едно малко и слабо съсирване на кръв, раняване в най-слаба форма. Изобщо появите на знаците говорят, че в това място е действувала сила, която е създала и се е изразила в тях. Те в много отношения имат медицинско значение, отношение към нашия организъм и неговото здраве.

В 1928 година големият английски математик Пол Дирак с едно уравнение от квантовата механика доказа, че мисълта е сила. Лошите мисли създават изяви на разрушителните сили - силите, които рушат както здравето, така и всичко добро в човека, в неговите качества и способности. Оттам идват и лошите линии, форми и знаци по ръцете. Добрите мисли дават добрите резултати.

Внимателното проучване на много ръце ни дава основание да заключим, че колкото по-интелигентен е човек, колкото по-високи морални качества притежава той, толкова е по-голяма възможността му да контролира своята природа, да я насочва по прогресивен път и с това да устройва правилно своята съдба и своето здраве. Наблюденията показват, че злобата. силните вълнения, даващи израз на омразата, влияят твърде отрицателно върху жлъчката, а оттам и върху здравето на човека. Огорченията, грижите, завистта, песимизмът действат зле на черния дроб. а последният, като най- голяма жлеза с вътрешна секреция, е от изключителна важност за здравето. Хората, на които мисълта е насочена изключително към материални интереси и лични изгоди в живота, страдат в напреднала възраст от атеросклероза.

С тези няколко примера, които съвсем не претендират за изчерпателност, се показва несъмнената връзка между качествата на човека и болестите - неговото здравословно състояние.


  Науката на първата човешка раса - Николай Дойнов (1904 - 1997)
, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ