НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ПОСЛЕДОВАТЕЛИ НА УЧИТЕЛЯ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

57. ИСТИНАТА ЗА ЖИВОТА

  Светът без сенки - Весела Нестерова (1909 - 2002)
Алтернативен линк

ИСТИНАТА ЗА ЖИВОТА


Епоха след епоха духът душата-човек слиза на Земята и се въплъщава в материална форма. Той се ражда и все се пита на кого принадлежи? На родителите си? Но те умират. Търси си другар, но и той умира. Ражда деца, но и те умират. След хиляди години на духовно невежество човек идва до съзнанието, че не принадлежи на никого на Земята, на нищо, което е смъртно. Той принадлежи на Отца си, на своя Създател. Това е истината, която го освобождава.


Учителят казва:


"Не давайте сърцето си на хората, то принадлежи на Бога. Дайте го на Бога!"

Питам се днес на кого съм? — На никого. Само на Вечния Жив Принцип. Ходих по света, срещах се с хора от различни националности и разбрах, че никой не ме приема'— дори брат ми и семейството му, сестра ми и децата й. Всички ме отхвърлиха, защото не съм тяхна. Как ще приемеш чужд човек? А само Бог те познава и люби, като ти е дал живот и чака да Му отвърнеш с Любов и благодарност и да посветиш живота си в служба Нему — на Вечната Любов и Светлина. Не се поддавай на тъмнината, която е изобилна в материалния свят — ти си Светлина и само на Светлината можеш да служиш. Не скърби, а се радвай. На Пътя си. Кажи това на всички хора, за да се освободят от измамата на живота и станат щастливи.


"Ще познаете Истината. Истината ще ви направи свободни" — казва Христос.


Ето Истината.


На 24.12.1944 г. Учителят ми каза: "Когато Петър се усъмни в Христа, загуби силата си, когато повярва — придоби, получи силата."


Силата е в Истината — Истината е в Божия Дух, в Който е Силата. А Силата създава и поддържа живота. Загуби ли Силата, човек умира. Смъртта е безсилна.


Тъмните сили владеят хората, като ги отклоняват от Бога — Извора на Силата.


Движението е сила.


Любовта е сила.


Светлината е сила.


Истината е Велика Сила.


Бъдете силни — не се поддавайте на крадеца на Силата, съмнения, егоизъм, корист и всички злини. Насилието е епохата на тъмните. Не си служи с него!


Одумването, скандалите, споровете са отклонения от Истината — Божията сила.


Фарове сред бурното море.


Северната звезда.


Когато застанеш с лице към север, надясно е изток, на ляво запад, на гърба ти е юг. Север е Истината. Трябваше да отида пет пъти в Норвегия, на север, за да получа посвещението за Истината. Вече бях през 1989 г. за първи път, 1996 г. — за последен.


10.11.1997 г.



  Светът без сенки - Весела Нестерова (1909 - 2002)
, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ