НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ПОСЛЕДОВАТЕЛИ НА УЧИТЕЛЯ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

6. ХАРМОНИЯТА

  Светът без сенки - Весела Нестерова (1909 - 2002)
Алтернативен линк

ХАРМОНИЯТА


Животът е велика космична симфония, която изпълня с хармонията си целия всемир. От величавите слънчеви системи до микроскопичния космичен прах звучи хармонията на единния живот. Животът е единен и неделим по същина, но проявленията му са безбройни и най- разнообразни.


Бог е хармония. Какво може да каже хармонията на дисонантния инструмент? — Настрой всички струни в себе си, съчетай ги хармонично, за да доловиш хармонията на Бога. Може ли велик музикант да свири на ненастроен инструмент? Как ще вибрират струните йод пръстите му в такъв случай?


Недоволството и всички отрицателни състояния се дължат на ненастроения инструмент. А настройката, това са великите добродетели, които влагаш в сърцето, ума, волята и душата си. Вечните принципи на Любовта, Мъдростта и Истината — трите прояви на Бога — раждат всички добродетели. Ти трябва да ги съдържаш в себе си, щом си се родил човек, защото истинското определение на човека е, че той е "сбор от добродетели, които го правят винаги щастлив и вечно жив".


Всичко е въпрос на съзнателно активизиране на силите в теб. Динамизирай непрестанно и неуморно доброто в себе си и то ще изхвърли навън всички нереални обвивки и присадки на злото, което е сянка на реалния свят.


Динамизирай в себе си Любовта и тя ще те възроди и влее безсмъртния живот в сърцето ти.


Динамизирай правата мисъл и тя ще внесе изобилната светлина, в която ще видиш всичко както е, а не както човешкото умозрение представя нещата.


Динамизирай Истината в себе си и тя ще събори всички прегради, заблуждения, ограничения и пречки в пътя ти към света на Вечното — ти ще станеш свободен гражданин на вселената.


Истината е билетът, с който ще пропътуваш мировете.


Настрой инструмента си, настройвай го всеки ден, всеки час, всяка минута, за да не пропуснеш гласа на хармонията, който иде от центъра на битието — от онзи Вечен Океан на всяка светлина, на всяка любов и на всяка сила!


Динамизирай най-святото и най-великото, което е вложено в теб, за да прозвучиш като верен акорд в общата симфония на космоса.


Помни, че ти долавяш и отзвучаваш само на онова, за което си вътрешно настроен.



  Светът без сенки - Весела Нестерова (1909 - 2002)
, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ