НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ПОСЛЕДОВАТЕЛИ НА УЧИТЕЛЯ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

50. Словото на Учителя

  Благодаря ти, Учителю - Радка Левордашка (1920-2014)
Алтернативен линк

СЛОВОТО НА УЧИТЕЛЯ


Един ден Учителя се обърна към мен и каза: „Йорданке, подай ми записките на беседата, за да видя какво пише в нея!" Обикновено тримата стенографи стенографираха всяка дума на Учителя. Стенограмите се трупаха и по-късно те ги дешифрираха. В този случай аз трябваше да помоля някого от приятелите, които си водеха бележки в тетрадките, да ми ги дадат, но това нямаше да бъде пълната беседа. Значи трябваше да поискам от стенографите да дешифрират днешната беседа, за да я представя на Учителя. И в този момент в мене възникна един въпрос, веднага го задавам: „Учителю, нали Ти ги говориш тези беседи, как да не знаеш какво пише в тях?'. Той ми отговаря: „Да, аз ги изричам, но друг говори чрез мене. Духът е този, който дава Словото!"


Свих рамене от недоумение и се запътих към стенографите, за да им предам желанието на Учителя, че иска лично да прочете днешната беседа, за да види какво Духът е говорил чрез него.


Сега за мнозина това би могло да бъде противоречие, но онези, които знаят, че Словото на Учителя е Слово на Бога, много добре ще знаят кой е този Дух, който дава Словото. Това е Духът Святий - Духът на Словото!



  Благодаря ти, Учителю - Радка Левордашка (1920-2014)
, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ