НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ПОСЛЕДОВАТЕЛИ НА УЧИТЕЛЯ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

Бележки на Вергилий Кръстев

  Извадки от Изгревите за Михаил Иванов - Михаил Иванов - Омрам Айванов (1900 – 1986)
Алтернативен линк

11. Които прилъгват разни чужденци в името на идеите на Учителя, за да получават пари във валута и с това опорочават Учението на Учителя. В Словото на Учителя това е строго забранено. Дори той казва: „Ако искате да разрушите едно Духовно общество, внесете в него чужди пари." Точно това сега става. А окултният закон от Словото на Учителя ще го проверят всички, как действува много скоро и още по-строго!


13.    Които при пътуването си в чужбина и изнасяне концерти по музика на Учителя получават хонорари за това, макар че някои от тях са внесени в Братската каса, когато Учителят казва: „Не разрешавам с моята музика да печелите и търгувате". И с това стават зависими от чужденци и да се отплатят след това застъпват техни позиции.

14.    Които докараха французи и им продадоха Първородството си за паница леща и ги качиха в зала България, за да чуят накрая, че те изпълниха „чужди по Дух хармонизации на песните на Учителя". А това българите трябваше да направят сами и да изпълнят завета на Учителя отбелазан в „Изгревът", том III на стр. 382. А какъв бе посоченият им път ще прочетат в „Изгревът", том I., стр. 303-304.

15.    Които, за да се реваншират от гостуването на михайловистите през лятото на 1994 г. за поднесените им там подаръци извадиха от десятъка на последователите на Учителя, който е предназначен за печатане Словото на Учителя и отпуснаха 12 000 лв. за купуване подаръци на французите, защото изпяли „чужди по Дух хармонизации" в зала България. Това не е ли нов начин да се горят пари? Тази сума се равнява на 4-5 средни пенсии на възрастните последователи на Учителя. И чудно ли е след това защо не се издават беседи на Учителя поради липса на пари?

21.    Които след идването на Михайловистите-французи от 9.\/II-16.\/II 1995 г. ги заобиколиха и започнаха да просят от тях пари като някои просяци И французите се чудеха къде се намират, защото все пак между тях има хора, които бяха дошли да видят с очите си местата, където е бил живял Учителят Дънов. Те искаха да видят и срещнат последователи на Учителя. А срещнаха хора, които просят. Вие ги знаете тези лица. Напишете им „Отворено писмо".


  Извадки от Изгревите за Михаил Иванов - Михаил Иванов - Омрам Айванов (1900 – 1986)
, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ