НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ПОСЛЕДОВАТЕЛИ НА УЧИТЕЛЯ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

Две свещени положения

  Имам дом Неръкотворен II - Влад Пашов (1902- 1974)
Алтернативен линк

831 Две свещени положения.

Едното свещено положение е: Да дойде Бог чрез Духа си да живее в нас! Няма по-свещена идея от тази да дойде Бог чрез Духа си да живее в нас. Той ще произведе това разширение, това освобождение в нашите души, което чакаме. Бог е, Който ще ни освободи. Само когато Бог дойде да живее в нашата душа, ще дойде и тази Свобода. Няма друг изходен път. Само така ще познаем Божията Любов.
Второто положение, което за мен е свято, е следното: Ние да влезем да живеем в Бога. Засега ние сме още отвън. Христос казва: “Отец живее в Мене и Аз живея в Отца”. Това са две положения, коренно различни помежду си. И тъй, Отец живее в мене – първото положение; то е силата, която аз имам, а тази сила е от Бога. Аз живея в Отца си – това е второто положение; като влезем да живеем в Бога, тогава ще се изпълним с Божията Любов.
Сега вие, като ученици, сте длъжни да добиете второто положение – да живеете в Бога. Тогава вие ще се изпълните с Неговата Мъдрост, с Неговото Знание, с Неговата Сила и с Пълнотата Му. Имате ли тия две положения, т. е. живее ли Бог чрез Духа си във вас и живеете ли вие в Бога, между Бога и човешката душа настава единство. Павел казва: “Няма сила в света, която може да ни отдели от Любовта на Бога, от Любовта Христова”. А това е целта – да се образува тази връзка. Размишлявайте върху тези две идеи: първото положение – да живее Бог във вас, да придобиете необходимата за вашето развитие Свобода; второто положение – да живеете вие в Бога; само тогава ще придобиете онази вътрешна интуиция, чрез която ще разбирате същината на нещата.


  Имам дом Неръкотворен II - Влад Пашов (1902- 1974)
, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ