НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ПОСЛЕДОВАТЕЛИ НА УЧИТЕЛЯ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

Единство на съзнанието

  Имам дом Неръкотворен I - Влад Пашов (1902- 1974)
Алтернативен линк

329 Единство на съзнанието.


Като ученици от всички се изисква единство на съзнанието. Ако нямате това единство, не можете да бъдете ученици. И да посещавате класа тук, горе няма да ви приемат. Докато не придобиете единство на съзнанието, никакви ученици не можете да бъдете. Щом придобиете единство на съзнанието, вие ще може да регулирате силите на своя организъм. Ако нямате единство на съзнанието, ще се отклоните от Пътя си и ще тръгнете в левия път. Опасно е да се раздвои съзнанието на човека. Животът е в единството на съзнанието. Само при това състояние на съзнанието, вие можете да контролирате чувствата, мислите и постъпките си. Вие трябва да правите опити да се контролирате, да опитате силата на волята си. Всеки трябва да се стреми към единство на съзнанието като метод за лекуване, като метод за работа върху себе си. От каквато болест да заболеете, достатъчно е да възстановите единството на съзнанието си, за да се дигнете от леглото здрав и бодър. Тогава всичките сили на съзнанието се насочват към вашия организъм и започват да му въздействат, докато стане обрат в тялото ви, вследствие на което всички енергии протичат нагоре, вземат обратно движение. При това положение чуждите вещества в организма, които са причина за болестта, изчезват моментално, както изчезва прахът от повърхността на барабана. Ако някой от вас заболее от хрема, нека приложи същия метод, да види за колко време ще се излекува. Хремата обикновено продължава седем дена, а понякога три седмици, в изключителни случаи продължава три месеца. С този метод обаче вие може да излекувате хремата за пет минути. Ако не успеете да я излекувате за пет минути, гледайте да се освободите от нея поне в продължение на два-три часа или два-три дена. Когато паметта ви е отслабнала, лесно може да възстановите първоначалната сила на паметта чрез възстановяване единството на съзнанието. Единство на съзнанието се постига като изхвърлите из ума и сърцето си всички онези мисли и чувства, които ви смущават. Раздвояването на съзнанието е причина за отслабване на паметта. Същевременно раздвояването на съзнанието ражда страх в човека.
Където има единство на съзнанието, там не могат да съществуват никакви криви мисли, никакви отрицателни чувства. За да дойдете до това единство на съзнанието, от вас се иска да бъдете искрени към себе си, да не се самоизлъгвате. Всеки в себе си да признае добрите и лошите си черти без да ги увеличава или намалява. Като се прецени сам правилно, ученикът може сам да направлява силите на своя организъм. Всеки човек има недостатъци, но някои не искат да признаят това. При сегашните условия на Живота недостатъците са благо за човека. Чрез тях той може да се развива.
Така че, като ученици, от вас се иска единство на съзнанието и абсолютна Справедливост спрямо себе си. Спра-ведливостта е необходима за растенето на ученика. Където има Справедливост, там има и растене. Където Справедливостта отсъства, там няма никакво растене. Когато се говори за единство на съзнанието, ние имаме предвид участието на Бо-жественото съзнание, както и участието на Божия Дух, който работи в цялата Природа. Където има Справедливост, там има съприкосновение на човешкия дух с Божествения Дух.


  Имам дом Неръкотворен I - Влад Пашов (1902- 1974)
, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ