НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ПОСЛЕДОВАТЕЛИ НА УЧИТЕЛЯ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

ДНИТЕ НА СЕДМИЦАТА

  Летопис на изгрева - Том 3 - Теофана Савова
Алтернативен линк

ДНИТЕ НА СЕДМИЦАТА


„Считай първия ден ден на твоя Дух, ден, в който светлината се е проявила.
Считай втория ден ден на твоята душа, ден, в който Любовта се е проявила.
Считай третия ден ден на твоя ум, ден, в който знанието се е изявило.
Считай четвъртия ден ден на твоето сърце, ден, в който съзнателният живот се е проявил.
Считай петия ден ден на твоята воля, ден на твоите сили, които са дошли да ти помагат.
Считай шестия ден ден на Вечното Слово, което те е озарило и поставило господар на твоята съдба.
Считай седмия ден ден на Бога, Вечното Начало на всичко, ден на природата, от която всичко трябва да се учи, ден на твоята почивка, когато служиш на всички добродетели."

„В понеделник, като ден на месечината, ще очистите къщите си, ще изметете стаите, ще измиете дъските, ще разтребите всички разхвърляни работи.
Ако къщата ти е чиста, тогава влез в сърцето си, там има работа. Ако сърцето ти е чисто, влез в ума, и там има място за чистене. Най-после има място за чистене и в тялото ти, вътре.

Във вторник ще идите да копаете, ще сечете дърва — той е ден на Марса, ден за активна работа.
От когото имате да вземате пари, ще ги вземете, и комуто имате да давате, ще ги дадете. Когато искаш да изправиш някоя погрешка, ще избереш вторник.

В сряда ще учите. Ще дойде сряда, ще учиш, ще разрешаваш някой научен въпрос.

В четвъртък ще се позанимаете малко със своя характер, как да го облагородите. През този ден ще обиколите своите приятели. Четвъртък е отличен ден за облагородяване на сърцето.

В петък ще се занимавате малко с Любовта. Петъкът е отличен ден за служене на Любовта. На Любовта трябва да се служи разумно.

Съботата е ден за служене на Бога. В събота ще се помолите на Бога, ще разсъждавате за Божествени работи. Тя е ден на Бога. В събота човек не трябва да мисли за себе си, нито за болките си, ако е болен, нито за дрехи, обувки. Ще мисли само за светли и велики неща, които не се отнасят за него.

Когато дойде неделята, тогава ще започнем новия ден на живота. Неделята е ден на Слънцето, ден на науката. Който иска да се занимава с изобретения, нека употребява неделята. Когато искаш да си изобретиш нещо принципно, някоя добродетел, избери неделята, тя е ден на прогреса. Хубавите часове, веселите часове са в неделята. Който иска да избере весел ден, да избере неделята - тя е ден на веселие."
   Учителя


  Летопис на изгрева - Том 3 - Теофана Савова
, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ