НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ПОСЛЕДОВАТЕЛИ НА УЧИТЕЛЯ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

Кутрето – пръстът на Меркурий

  Науката на първата човешка раса - Николай Дойнов (1904 - 1997)
Алтернативен линк

КУТРЕТО - ПРЪСТЪТ НА МЕРКУРИЙ


Пръстът, който отразява силовите течения на планетата Меркурий, е кутрето. В зависимост от своята форма и развитие, той характеризира отношението на човека към бързото разбиране, схващане на всяка поставена задача, също методите и начините за осъществяване на предимно най- обикновените житейски нужди. Той има отношение към практичните неща, науки, слово, търговия, лека промишленост. Той показва също и степента на нашата самостоятелност в развитието и разрешаването на всички въпроси, а също показва честността и доколко човек е свързан с истината.

Ако малкият пръст е леко изкривен към Аполоновия, показва човек, мисълта на който е устремена и заангажирана към разрешаване на материални въпроси, осъществяващи неговия по-добър живот.

Ако малкият пръст е много изкривен, то у мъжа говори за предразположение към полова слабост, а у жената е признак за неправилно положение на матката или някоя друга нередност в детеродните органи.

Твърде силно изкривен и уродлив малък пръст показва болезнени явления, заплашващи да доведат индивида до ненормалност. Коничен и остър Меркуриев пръст показва склонност към мистицизъм, окултизъм, към отвлечени науки. Изобщо мисловната дейност на този човек не е способна да се занимава с грубите ежедневни нужди и с тяхното осъществяване.

При квадратна форма на кутрето имаме организационни и комерчески способности, стремеж към изучаване на точните науки.

Лопатовиден Меркуриев пръст говори за недобро отношение към истината.

Когато кутрето е по-дълго, крепко, подвижно и право, то такъв човек е самостоятелен, свободен, с независим характер и е богато надарен от Природата за разрешаване на практични дела. Такъв човек има също и добри ораторски способности. При липса на практика това изкуство за говорене се проявява с обща ловкост на речта и с дарба за намиране подходящи точни думи при говорене.

За дълъг Меркуриев пръст се смята онзи, който достига по-високо от сгъвката между първата и втората фаланга на безименния пръст. Такъв човек ще има завидно материално положение. Всички тези качества се намаляват, ако кутрето е повече или по-малко криво, като при този случай лъжата или неправилното разбиране на задачите е присъщо на човека.

Меркуриевият пръст в никакъв случай не трябва да прави впечатление на нещо слабо и неразвито. С кутрето са свързани половите органи и половите жлези.

Ако Меркуриевият пръст е къс, на голямо разстояние от сгъвката между първата и втората фаланги на безименния пръст, той се смята за малък. Това говори, че човек не е достатъчно самостоятелен в мисъл и дела, а и вътрешно е някак несвободен, ограничен. Хора, които имат такива малки кутрета, често живеят под чужди напътствия, не са предприемчиви и са без инициатива. - липса на себеизява. Най-висш тип хора с такива малки кутрета са жените домакини и любящите майки, целият интерес на които е насочен към грижи около семейството. Добре оформено малко кутре предразполага към поезия.

Анормално малко кутре и каквито и да било дефекти по него показват недостатъчна функция на тиреоидната жлеза и на половите жлези. Изобщо лица с умствени дефекти често пъти имат такива деформации.

Едно дълго, право, деликатно кутре означава писателски, ораторски, търговски способности. Изобщо това са хора на будна мисъл в по-висшите полета. Колкото този пръст е по-дебел и груб, толкова повече материалните и практични въпроси занимават този човек. Кутрето на Гладстон е било почти толкова дълго, колкото и безименния му пръст.

Ако при изпъване на ръката кутрето е отделено и стоя малко настрана, това показва самостоятелност в мислите; чувствата и в действията.

Първата фаланга на Меркуриевия пръст определя интелектуалния подем, втората - находчивостта, а третата - печалбата от всяка дейност.

Тук отбелязахме значението на всеки един от пръстите според размера и формата им, тъй като много често всичките пръсти на дадена ръка не принадлежат към приетите образци, описани като конични, квадратни, лопатовидни и заострени, а всеки отделно се представя в един от тези типове. Това подчертава значението при тълкуването на всеки пръст.


  Науката на първата човешка раса - Николай Дойнов (1904 - 1997)
, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ