НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ПОСЛЕДОВАТЕЛИ НА УЧИТЕЛЯ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

Папилите

  Науката на първата човешка раса - Николай Дойнов (1904 - 1997)
Алтернативен линк

ПАПИЛИТЕ


Малките, едва забележими линийки върху кожата на първите фаланги, от вътрешната страна на пръстите, които са предмет на криминалистиката, се наричат папили.

Публикувано изображение


Разделят се на три форми. Първата е изобразена на фиг.59а. Когато папилите в такъв вид са изразени върху палеца, показват, че изявата на човешката воля е без особен устрем. Човек нормално и спокойно се изявява. Върху Юпитеровия пръст показват човек, който не провява никакъв подчертан стремеж към себеизява и изтъкване. Върху Сатурновия пръст показват човек , който няма желание да споделя и общува с никого. Върху Аполоновия - човек който търси щастието отвън. Върху Меркуриевия - дават обикновено темп на мисълта.

Папилите, изобразени на фигура 596, върху палеца дават пасивна воля. Върху Юпитеровия пръст дават човек, който подтиска стремежа си за външна изява. Върху Сатурновия пръст показват човек, който крие състоянията си. Върху Аполоновия пръст - човек затворен, търсещ щастието в себе си. Върху Меркуриевия - затворен в себе си човек, който не смее да изказва мисълта си - стеснителен.

Папилите, изобразени на фигура 59в, върху палеца говорят за човек с активна воля, с инициатива и подчертан устрем за изява и разпореждане - ръководство. Върху Юпитеровия пръст - ясно изразено желание за проява, подчертан стремеж за господство. Върху Сатурновия пръст показват човек, който проявява голям стремеж към философствуване и разглеждане на отвлечени въпроси. Върху Аполоновия пръст говорят за щастлив човек, за получаване на наследство и богатство. Върху Меркуриевия пръст говорят за човек с активна мисъл.


  Науката на първата човешка раса - Николай Дойнов (1904 - 1997)
, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ