НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ПОСЛЕДОВАТЕЛИ НА УЧИТЕЛЯ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

27 март [сряда], 1923 г. - София

  Наръчник за самоорганизиране на Братството по методите на Учител - Георги Христов
Алтернативен линк

27 март [сряда], 1923 г. - София


ПЕТ НОВИ УПРАЖНЕНИЯ


I


1. Ръцете, кръстосани на гърдите, пристъпва се една крачка напред и се отварят силно. 2. Пристъпва се крачка напред и се прибират на гърдите и пр. По същият начин става и с крачка назад.

II


Издигане ръцете напред, обтегнати. Залюля- ват се силно надолу и напред два пъти и подскачане напред с десен крак и ръцете остават пак обтегнати. По същия начин и назад.

III


Издигане ръцете напред, отнасяне ръцете надясно с десния крак и главата наляво. Същото става и с левия крак. По същия начин се прави и назад.

IV


Издигане десния крак напред и ръката нагоре с приклякане, но ръката се снема до коляното.

V


Издигане дясната ръка напред с дланта надолу, а лявата - турена на гърба с отворена длан навън. Концентрираме мисълта само по минута върху: палеца, показалеца, средния, безименния и кутрето и обратно до палеца. След това става обливане от главата надолу - три пъти.

На Витоша

Добрата молитва

Четиво: Ев. От Йоана, 12

Молитва на Духа

Пътят на живота

I Коринтяном, 10:10

I Коринтяном, 7:7

Евреем, 10:10

Ефесяном, 3: 3, 4 и 5

Сега ще се стараете да намерите онова вътрешно единство за изпълнение Волята Божия.

Досега сте дохождали при мен и сте ме питали: „Тъй не може ли?“, аз ви казвам: „Може“. А отсега ще ви казвам: „Тъй не може, а тъй може“. Вие мислите, че аз може да ви кажа нещо, което не е по силите ви.

Божият план е строго определен, той е, който може всичко да направи. Ние като реализираме Неговата Воля, Той ще бъде доволен, както един баща, който има синове послушни. Аз ви проповядвам едно Учение и вие, ако не го изпълните, аз не се радвам.

Като имаме Божественото знание, препятствията лесно се надделяват. Щом приложим Волята Божия, тя ще проникне навсякъде.

Положението ни в света е едно посвещение. То е изпит за нас, дали ще говорим Истината. Във всичките звания се изпитва разното положение на човека.

Връзката е образувана, но остава само да я затегнем.

На всичките приятели им трябва едно „ху“ като грънчаря34. И вие туй изкуство учите сега.

Най-напред трябва да се обедините помежду си, тъй както стърготините на желязото се привличат от магнита. Електрическият ток - този Божи ток вече действа.

Друг опит ще направим - всяка неделя ще препратя по една дума, като мото в един град, а той ще я препраща в други, докато се възвърне обратно в София, да видим след колко време ще се върне.

Градовете ще се определят с №1, 2, 3, 4 и т.н. Думата ще има определен маршрут. Тази дума ще се предаде и на всички членове от кръжока. Един ще я предаде другиму, докато се изпрати на всеки.

____________________________________
34 Това е от анекдота, който Учителя често разказва в беседите си, за грънчаря и неговият чирак.


  Наръчник за самоорганизиране на Братството по методите на Учител - Георги Христов
, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ