НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ПОСЛЕДОВАТЕЛИ НА УЧИТЕЛЯ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

Значението на Чистотата на ученика на Бялото Братство

  Имам дом Неръкотворен II - Влад Пашов (1902- 1974)
Алтернативен линк

777 Значението на Чистотата на ученика на Бялото Братство.

Най-силната крепост против всички болести е чистотата. И като ученици на Окултната школа необходима ви е Чистота. Без Чистота нищо не можете да извършите. Учениците на Окултната школа, мъже и жени, без Чистота нищо не могат да извършат. Абсолютна вътрешна Чистота трябва. Аз говоря за вътрешната Чистота – Чистотата на сърцето. За да може Учителят да предаде право своето учение на своите ученици, Той трябва да бъде абсолютно чист. Не е ли чист, той ще ги заведе в левия път. Чист ли е абсолютно, той ще ги води в правия път, надясно. Това е по отношение на Учителя. Също така и ученикът, ако не е абсолютно чист, не може да върви в правия път, няма да бъде способен да върви в този път и да възприеме Божествената Истина. Затуй в дадения момент едновременно Учителят и ученикът – и двамата трябва да бъдат абсолютно чисти. И ако искате вие да предадете Божествената Истина комуто и да е, в дадения момент вие трябва да бъдете абсолютно чисти и този, който ви слуша, непременно ще възприеме тази Истина и сърцето му ще се обърне към Бога, ще познае Господа.
Сега аз говоря за Абсолютната чистота, а не говоря за обикновената. Абсолютната Чистата ви е една необходимост за закона на Любовта, тя ви е потребна и при закона на Свободата. И когато вие, двама братя или две сестри, се съберете и между вас има натегнато състояние, това показва, че сърцата ви са нечисти. Щом не можете да се търпите, показва, че сърцата ви са нечисти, нищо повече. И веднага ще трябва да превърнете вашето състояние. Имайте предвид, че без Чистота не можете да впрегнете никоя природна сила да работи заради вас. Вие може да я впрегнете, но тази сила ще произведе обратни кармически резултати, които с векове трябва да изкупувате. И затуй от всички ученици на Бялото Братство се иска абсолютна Чистота, за да могат силите на Природата да работят за тяхното издигане. Това е абсолютно правило, то е необходимо при закона на Свободата. Не спазвате ли туй правило, ще останете в левия път; спазвате ли го, ще бъдете надясно.
Сега Христос, Който е глава на това Велико Училище, изисква тази чистота от вас.
Христос, Който е глава на Всемирното Бяло Братство, днес иска тази чистота от учениците на Бялото Братство в България.
Чистотата, това е едно произведение, един продукт или мога да кажа – един атрибут на Любовта. Само Любовта носи Чистотата и затуй без Любов не можете да бъдете чисти. Туй трябва да го съзнаете. Влезе ли вече Любовта, произведе ли Чистотата, вие ще имате най-великия импулс. Като видиш Божието лице, твоята душа ще се събуди и у тебе ще се яви един импулс да живееш, да работиш и за тебе в света няма да има нищо невъзможно, всичко ще бъде възможно. Туй, което търсите, то е във вас, то ще дойде само чрез Чистотата. Тя иде сега в света и ще почнете да помагате на своите ближни, братя и сестри.

За да бъдете силни, непременно трябва да бъдете чисти! И за да бъде ученикът способен, непременно трябва да бъде чист. И Белите, и черните братя знаят това правило и имат едно схващане за Чистотата, само че те използват тази Чистота в две различни направления. Черните братя добиват Чистотата и после я опетняват.
В Божественият свят Чистотата не се продава. За нищо на света не продавайте своята Чистота! През тази Чистота ще минава Любовта в другите и нека хората се ползват от вашата Любов. И Любовта в тях ще внесе Чистота. Чистотата, това е резултат на Любовта. Ако Любовта мине през вас в другите хора, тази Любов ще внесе Чистота и тази Чистота ще произведе Любов. Ученикът трябва да бъде чист, за да може да учи. И ако вие искате да бъдете красиви, външната ви форма да стане красива, непременно трябва да дойде Чистотата във вашето сърце. Тази красота ще се отрази във вашето лице и вие ще придобиете Красотата. Красотата е резултат на Чистотата. Ние трябва да бъдем красиви.
Когато човек чрез своята Любов весели Господа, подмладява се.


  Имам дом Неръкотворен II - Влад Пашов (1902- 1974)
, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ