НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ТЕКСТОВЕ И ДОКУМЕНТИ ОТ УЧИТЕЛЯ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

Свещен съюз на души

  Брой 1-2 -1996г. - Списание 'Сила и Живот' 1992- 1996г.
Алтернативен линк

СВЕЩЕН СЪЮЗ НА ДУШИ  


Публикувано изображение

Г.Куртев "Духовно приятелство"



ГЕОРГИ ЗА АИДА

Aидa и майка й са се познавали със собственика на гаража, където бе първата ми работилница. Но от дванадесет години те не се били виждали. В един неделен ден, когато аз отидох при него, се срещнах с Аида. Без да съм говорил с нея, когато я видях почувствах един лек удар в сърцето си: „Тя е, от колко време не съм я виждал!“ Аида бе работила духовно, обичаше скулптурата, пишеше поезия... Шест месеца след тази среща се оженихме с цел да живеем духовен живот.

Сега Аида има четири програми по радиото. Коментира произведения от класическата музика. Програмите й много се харесват.

Интересно е как наша сестра с духовно виждане е видяла едно от превъплъщенията на Аида. Тя казала на брат ми: „Аида е била убита като богомилка в 10 век.“

АИДА ЗА ГЕОРГИ И ВРЪЗКАТА СИ С УЧИТЕЛЯ

Запознах се с Георги в къщата на един приятел - теософ. От 12 години не бяхме го посещавали.

Когато той отново ни покани в един неделен ден да го посетим - случило се, че в същия ден и Георги му е казал, че ще го посети. Когато се срещнахме, почувствахме, че сме братски души. От малка аз бях събрала езотерично знание, посещавайки теософския център.

В деня на нашата среща, Георги носеше книгата „Учителят“ - печатана в България. Той ни преведе откъслеци от тази книга, които достигнаха до сърцето ми. Когато се разделяхме същия ден, Георги ми подари снимка на една крилата роза, направена от него и написа върху нея едно изречение с думи от Учителя - идеалът на Новия човек. Аз я запазих като съкровище.

След шест месеца аз и Георги се оженихме с обещанието да изучаваме, да прилагаме и да разпространяваме Словото на Учителя. Това правя с любов. От тогава превеждаме Словото на Учителя, което четем пред групи с интерес към духовното знание. Издала съм четири книги, които съдържат Новото учение. Чувствам свещеното присъствие на Учителя когато пиша. И макар, че в този живот не съм го познавала, уверена съм, че съм била с него в миналото.


  Брой 1-2 -1996г. - Списание 'Сила и Живот' 1992- 1996г.
, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ