НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ТЕКСТОВЕ И ДОКУМЕНТИ ОТ УЧИТЕЛЯ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

ЗАГАДЪЧНИ ЯВЛЕНИЯ

  Съдържание на брой 9 - 'Житно зърно' - година XVI - 1942 г.
Алтернативен линк

ЗАГАДЪЧНИ ЯВЛЕНИЯ


Необикновено предизвестие


Господин Ц. М. разказва:

— Бях аптекар в гр. Б.. Семейството ми беше в гр. С. Часът беше 11 и нещо, малко преди обяд. Както работех в аптеката, видях във въздуха като видение малкото си дете, което беше при майка си и беше болно. Същия ден привечер идва при мен мой близък приятел и виждам, че по заобиколен начин иска да ме подготви за една неприятна новина. Казвам му: „Кажи ми направо. Аз зная всичко. Нали детето ми се пресели отвъд днес преди обяд в 11 часа и нещо?" Той потвърди факта и часа. Призна, че получил телеграма от жена ми, за да ми съобщи това.

Предсказателен сън


Госпожица К. съобщава:

— Бях абитуриентка. Срещу зрелостния си изпит по история на сън ми се каза, какво ще ми се падне. Не обърнах голямо внимание на този сън, но пак попрегледах този урок. На изпита ми се падна същия урок.


Осведомяване по необикновен начин

Господин К. Б. от гр. С. излага следната своя опитност:

— Преди години живеех в Търново. Наскоро се бях запознал с госпожица С, която живееше в съседен град. Веднъж имах следния сън: Един стар човек ми каза: „Аз съм дядо на С. Тя е дала дума на едно лице, което е сега пленник". — Аз не знаех тези подробности. Когато тя следния път дойде у дома в Търново, нищо не ù казах, разбира се, за съня. Понеже не беше доволна, изобщо, от моята резервираност, тя каза на излизане: „То се видя, че ще бъде пак пленникът!"човек ми каза: „Аз съм дядо на С. Тя е дала дума на едно лице, което е сега пленник". — Аз не знаех тези подробности. Когато тя следния път дойде у дома в Търново, нищо не ù казах, разбира се, за съня. Понеже не беше доволна, изобщо, от моята резервираност, тя каза на излизане: „То се видя, че ще бъде пак пленникът!"



  Съдържание на брой 9 - 'Житно зърно' - година XVI - 1942 г.
, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ