НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ТЕКСТОВЕ И ДОКУМЕНТИ ОТ УЧИТЕЛЯ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

ЗАГАДЪЧНИ ЯВЛЕНИЯ

  Съдържание на брой 2 - 'Житно зърно' - година XVI - 1942 г.
Алтернативен линк

ЗАГАДЪЧНИ ЯВЛЕНИЯ


Предсказателен сън


Майка ми беше в Рилския монастир. Аз бях самичък у дома си в София. Сънувам, че майка ми се е върнала и звъни на вратата. Аз ставам, отварям прозореца, поглеждам в двора и я виждам между дърветата пред вратата. Непосредствено след този сън се звъни. Ставам, преповтарям всичко това, което видях насън: отварям прозореца, виждам майка си на двора на същото място между дърветата, както я видях насън.

Документи, намерени по необикновен начин


Едно лице в София се преселва отвъд. Домашните му търсят много важни документи и не могат да ги намерят. Всички са много загрижени, понеже документите са от голямо значение.

Г-н К. Д., приятел на покойния, сънува, че покойникът му казва: "Документите са на тавана на еди-кое си място". След проверка се оказва, че те са наистина там.

Само заминалият знаел, къде са документите.

Усетливост


Ю. разказва:

Аз бях 17-годишен. От село отивам на Бургаските бани, за да взема родителите си, които са там на лечение. Разпрегнах колата, настаних конете и отидох да търся родителите си. Не знаех, в коя стая са. Нямаше и кого да питам, понеже беше към 2 часа след обед и всички бяха на почивка. В долния етаж бяха наредени около 70 стаи една до друга. В горния етаж – също. Тръгнах покрай стаите на долния етаж и като извървях около 30 врати, нещо ми каза да се спра и да чукам. И каква беше изненадата ми, когато видях родителите си в същата стая. Те ме попитаха: "Кой ти каза, къде сме?"


  Съдържание на брой 2 - 'Житно зърно' - година XVI - 1942 г.
, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ