НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ТЕКСТОВЕ И ДОКУМЕНТИ ОТ УЧИТЕЛЯ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

ЗАГАДЪЧНИ ЯВЛЕНИЯ

  Съдържание на 2-3 бр. - 'Житно зърно' - година ХIV - 1940 г.
Алтернативен линк

ЗАГАДЪЧНИ ЯВЛЕНИЯ



Дългата кутия



Госпожа Е. К. от град В. разказва:
Бях учителка в село Б., околия в. Това беше през 1910 година. Сестра ми беше се преселила отвъд преди 2-3 месеца. Аз страдах от късогледство. Веднъж си загубих очилата. А без тях не можех. Т ми бяха много необходими. И затова много се безпокоях. Една нощ сънувам сестра си. Тя ми каза: „Защо се безпокоиш? Очилата ти са в дългата кутия!"
Като се събудих сутринта, погледнах портрета ù, понеже той беше до кревата. И като видях портрета, изведнъж се сетих за съня и си го повторих.
Но аз не помня да имам дълга кутия! Аз съм в чужда квартира като наемателка. Започнах да търся; чувам един звук откъм бюфета. Този звук прилича на бръмчене на жица. Като се приближавам към бюфета, звукът отслабва, а като се отдалечавам от него, звукът се усилва. Като дойда до противоположния край на стаята, звукът е най-силен. Този опит повторих три пъти.
По едно време отивам до бюфета и хващам долната му врата. Тя се отваря и виждам вътре дълга кутия и в нея очилата.
Предполагам, че майка ми е оставила очилата ми в тая дълга кутия, когато ми беше на гости. Тя е помислила, че бюфетът е на мое разположение и че дългата кутия е моя, а тя принадлежеше на хазяйката.




Намерената полица



Г-жа М. Ст. от София разказва:
Това беше през 1921. година в София. Изгубих полица за 52 хиляди лева. Тревожих се и цял ден я търсих и не можах да я намеря. Помня, къде бях я оставила и на това място търсих внимателно няколко пъти през деня и не я намерих. През нощта сънувам дядо си, който ми казва, като ме потупва по рамото: „Полицата е там, дето я беше оставила. Бъди сега спокойна. Стани и я намери".
Сутринта като станах, отидох при шкафа, отворих го, вдигнах един син лист и намерих под него полицата.


  Съдържание на 2-3 бр. - 'Житно зърно' - година ХIV - 1940 г.
, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ