НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ТЕКСТОВЕ И ДОКУМЕНТИ ОТ УЧИТЕЛЯ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

Книгопис

  Съдържание на 3 и 4 бр. - 'Житно зърно' - година VІІІ – 1934 г.
Алтернативен линк

КНИГОПИС


1. „Ни мъж, ни жена". Беседи от Учителя, десета серия, том II. Съдържание: Ни мъж, ни жена. Ще оздравее момчето ми. Седем кошници. За приятелите си. Твърдата храна. Идат дни. В образ Божи. Жлебът. Заветът. Никодим. - Цена 30 лева.

2. Бъдещето верую на човечеството. Беседи от Учителя. Съдържание: Бъдещето верую на човечеството. Един удар. Великата формула. Едно звено. - Цена 12 лева.

3. Разумно разбиране. Беседа от Учителя. - Цена 4 лева. Разцъфтяването е един от най-красивите моменти в природата. Днес се намираме в период. когато се разцъфтяват нови по-дълбоки сили в човешката природа. И всичкото това раздвижване на живота издъно не е нищо друго, освен само един признак, че се намираме в един преходен период между две епохи, между старото и новото съзнание. Това, за което жадува, за което копнее човешката душа, ще го намери в новото, което иде. В горните беседи на Учителя се описва пътя, който води към красивото „утре" и методите, чрез които то може да се реализира.

Горните беседи могат да се доставят от: Жечо Панайотов, ул. „Опълченска". 66, София.

4. „La Nova Evo". Това е есперантски превод на „Новата Ева" беседи от Учителя. Тя е номер от есперантската библиотека „Нова култура" - Севлиево. Доставя се от Атанас Николов, издателство „Нова култура" - Севлиево.

5. Думите на видния странник Буди-Са. Цена 7 лева.

6. „С Христа" - Повест за народа от Любомир Лулчев. Книга втора. Цена 30 лева.

7. Край огнището. Разкази от Люб. Лулчев. Цена 3 лева.

Последните книги се доставят от автора, ул. „Опълченска", 66, София.

Интересът, с който се посрещнаха „С Христа", първа част и „Спорната гора" показва, че неговите книги задоволяват известни нужди и намират отглас в народа. Формата, в която излага новите идеи, ги прави годни за широко разпространение всред народа. Препоръчваме ги на читателите си.


  Съдържание на 3 и 4 бр. - 'Житно зърно' - година VІІІ – 1934 г.
, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ