НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ТЕКСТОВЕ И ДОКУМЕНТИ ОТ УЧИТЕЛЯ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

КНИГОПИС

  Съдържание на 9-10 бр. - 'Житно зърно'- година V - 1929/1930 г.
Алтернативен линк

КНИГОПИС
1. „Biblioteko Nova Kulturo" — 11 jaro, № 2. La talantoj. La elmontro de la spirito. № 3. La amo.
Втори номер от втора година на библ. „Нова Култура" с беседите: Явлението на Духа, Талантите, също и № 3: Любовта се получиха в редакцията. Човек не може да не чувствува особена радост, когато чете живото слово на вдъхновения Учител на международния език есперанто, достъпен на хора от всички народи по земното кълбо. Голямата нива - свят - чака своите работници, своите апостоли, вестители на новата светлина. И тя се явяват вече. Трябва да им помогнем, кой с каквото може.
На края на № 3 е прибавена статийката: Сведения за Всемирното Бяло Братство от Люб. Лулчев. Това са отговори на 12 въпроси, зададени от двама кореспондента в Цариград - единия - американец а другия - европеец, - с които въпроси искат сведения за Всемирното Бяло Братство. Доста ценни сведения са дадени в тези 12 отговора за Учителя, за живота на Братството, за литературата, за принципите и методите на учението и пр.

2. А. Тomov. Religio-filosofia vivkoncepto dePetro Danov. aldono al bibl. „Nova Kulturo". - Прекрасната статия на А. Томов - печатана в сп. „Философски преглед", год. II кн. 1 и издадена в отделна книжка, сега се явява и в превод на есперанто.
Желателно е всички, които имат връзки с есперантисти, особено в чужбина, да им изпратят един подарък. Дано в скоро време тази книжка се преведе и на англ., френски и немски.

Под печат е книгата: „ЯСНОВИДСКИТЕ ПРЕДСКАЗАНИЯ и НАУКАТА" — от Анг. Томов. Издание на „ВОДОЛЕЙ."


  Съдържание на 9-10 бр. - 'Житно зърно'- година V - 1929/1930 г.
, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ