НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ТЕКСТОВЕ И ДОКУМЕНТИ ОТ УЧИТЕЛЯ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

ЗАГАДЪЧНИ ЯВЛЕНИЯ

  Съдържание на брой 1 - 'Житно зърно' - година XVII - 1943 г.
Алтернативен линк

ЗАГАДЪЧНИ ЯВЛЕНИЯ


Предизвестие


Г-н С. разказва следното:

— Преди няколко години една моя близка позната лежеше в болницата. Това беше в Свищов, Доста се интересувах от нея и я посещавах в болницата.

Една вечер като си легнах към 11 часа, на заспиване усетих, че нещо мина край краката ми. Отначало помислих да не е котка, обаче нямаше никаква котка в стаята. Едната бях затворил в зимника, а другата — на тавана.

След известно врече видях формата на моята позната над краката ми.

Заинтересован отидох сутринта в болницата, за да проверя. Казаха ми, че тя починала в 11 часа вечерта.

Необикновено посещение


Госпожа К. излага следното свое преживяване!

— Живеех в Свищов. Не бях идвала в София. Не познавах никакви улици в София. Сънувам, че вървя по ул. „Алаб" и влизам в една къща. Запомням подробно устройството на къщата: минавам двора, антрето и влизам в една стая. В стаята виждам креват, до кревата — маса; брат ми лежи на кревата.

Всякога, когато съм писала писма до брат си, адресирах ги до банката, дето работи, а не до квартирата му. Думата „Алаб" не бе ми позната и не бях я чувала никак дотогава.

Писах на брат си и му изложих съня си. Той ми каза, че действително живее на улица „Алабинска" и че в същия час той бил в такова положение, в каквото съм го видял на сън и мислел за мене.

След години, когато посетих София, брат ми не живееше вече в тая квартира. Веднъж като минавах с брат си по една улица, казах му, като му посочих една къща: „Тая къща ми е позната от съня." Той ми каза, че в тая къща живял по-рано.


  Съдържание на брой 1 - 'Житно зърно' - година XVII - 1943 г.
, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ