НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ТЕКСТОВЕ И ДОКУМЕНТИ ОТ УЧИТЕЛЯ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

ЗАГАДЪЧНИ ЯВЛЕНИЯ - ЕДИН СЛУЧАЙ НА ПРЕРАЖДАНЕ

  Съдържание на 9 и 10 бр. - 'Житно зърно' - година ХІІ – 1938 г.
Алтернативен линк

ЗАГАДЪЧНИ ЯВЛЕНИЯ


Един случай на прераждане


Предаваме, без всякакви коментарии, един интересен "случай на прераждане", както обикновено се изразяват в съвременната окултна литература, така, както ни е разказан от майката на детето. Той е интересен, най-вече, поради факта, че се разказват случки и сбития из живота на едно починало дете, които се помнят и се знаят от родителите му, като действителни.


Госложа X. У., която живее в София, е имала едно дете, момиче. Детето заболява от гноен перитонит и апандисит. Првили му операция, но тя излязла несполучлива и детето се преселило отвъд. Тогава то било на година и осем месеца. След смъртта му направили аутопсия, за да констатират точно нейните причини. Това било през юли 1934. година. На 1 юни 1935. година в това семейство се ражда пак момиче. Ще ги наричаме не с действителните им имена, а с други. Нека ги наречем: първото – Иванка, а второто – Марийка. Второто казва сега:

– Аз см Иванка и Марийка. Майко, докторите ми рязаха коремчето, и после аз умрях. И чичковците ме занесоха на гробищата.

– Страх ли те беше, като те носеха на гробищата?

– Не ме беше страх, но ти много плачеше, плачеше! И аз виках: "Майко! Недей плака", а пък ти все плачеше и не ме чуваше. И после аз дойдох и станах Марийка.


Освен това то разказва много подробности из живота на Иванка, който никой не ù е разказвал.


Това дете говори и за други свои преживявания, из по-далечното минало, които естествено не могат да се проверят като тези, които по-горе предадохме. Така например то разправя:

– Аз едно време бях на параход. Една жена ме гръмна и аз умрях. И станах Марийка.


  Съдържание на 9 и 10 бр. - 'Житно зърно' - година ХІІ – 1938 г.
, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ