Учителя Беинса Дуно - Петър Дънов
НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ТЕМАТИЧНИ ИЗВАДКИ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

<< Числата

Три - 3

РАБОТА С ЧИСЛА
Алтернативен линк


3




Като съберете единицата и двойката, образува се числото три. Тройката съдържа качествата на единицата и на двойката. (ФОРМИ В ПРИРОДАТА -16)



Тройката е смисълът, целта, към което всичко живо се стреми. (ДОПИРНИТЕ ТОЧКИ В ПРИРОДАТА - 184)



Тройката представя процесът на самото развитие. (ДОБРОТО ОРЪЖИЕ -146)



Числото три означава закон на растене. (ФОРМИ В ПРИРОДАТА -130)



Числото 3 е един велик закон за проявяване на Божията Любов. (ПЕТИМАТА БРАТЯ - 89)



Числото три се отнася към Божествения свят... Триъгълникът, т. е. тройката, представя Божествения свят. (ВЛИЯНИЕ НА СВЕТЛИНАТА И НА ТЪМНИНАТА -14)



В тройката се проявяват три центъра - Божественото, ангелското и човешкото съзнание. (ДОПИРНИТЕ ТОЧКИ В ПРИРОДАТА - 184)



Числото 3 е резултат. Значи числото 3 в Природата показва завършен процес.



Триъгълникът е завършен процес, резултат на някоя работа. Числото 1 и 2 се съединили, за да дадат някакъв завършен резултат. (ЖИВИТЕ ТОЧКИ В ПРИРОДАТА -118)



Числото три е мястото на ум. (РАБОТА НА ПРИРОДАТА - 32)



Тройката е неутрална, т. е. число на равновесие. То е волята в човека - равнодействуващата сила. Значи умът е положителната сила в човека, сърцето е отрицателната, а волята неутралната. (НОВА ТА МИСЪЛ - 226)



Какво означава тройката? - Тя учи човека да оценява нещата, както търговецът туря цена на стоката си. Който оценява нещата, той има право да яде и пие. Той е уравновесил силите в себе си. (АБСОЛЮТНА ИСТИНА - 69)



Какво означава тройката? - Тя учи човека да оценява нещата, както търговецът туря цена на стоката си. Който оценява нещата, той има право да яде и пие. Той е уравновесил силите в себе си. (АБСОЛЮТНА ИСТИНА - 69)



Тройката представя детето. Значи, само детето, т. е. тройката, е в състояние да предизвика любовта на майката - на числото две. Кое от двете числа е по-силно - двойката или тройката? В дадения случай тройката е по-силна, защото влияе на двойката - най-мощното число. (МЕТОДИ ЗА САМОВЪЗПИТАНИЕ - 69)



Числото три, закон на самопожертване, т. е закон на равновесие в Природата. (ДАЛИ МОЖЕ - 254)



Числото три представя дете. турите ли нула след тройката, получавате 30. Това число показва, че детето е ученик, влиза в клас, в който има 30 ученика. (ФОРМИ В ПРИРОДАТА - 22)



Ако знаеш тайната на тройката, ще станеш ученик. Знаеш ли тайната на четворката, ще станеш професор. (ФАКТОРИ В ПРИРОДАТА - 71)



Трябва да бъдете в числото три - главният съветник, който крие разрешението на важните житейски въпроси. (СЛУЖЕНЕ, ПОЧИТ И ОБИЧ -114)



Старият човек не съдържа вече силите на числото три. (МЕТОДИ ЗА САМОВЪЗПИТАНИЕ - 69)



Трите - число на примиряване. (ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ЩАСТИЕ - 74)



При числото 3 срещаме една мъчнотия, която не може да отиде по-далеч от числото 9 - закон на наследствеността. Що се отнася до личния живот на човека, всяка мъчнотия може да се разреши след 6 години. Числото 3 е самият човек. като прибавите към него числото 6, ще получите 9 - резултат, разрешение на известна мъчнотия. Ако мъчнотията е по-малка, ще се разреши след 6 часа. (СМЕНИВ ПРИРОДАТА - изд. 1938 г. София - 180)



Бъдещето е на числото 3... това е свещено число. (ПЕТИМАТА БРАТЯ - 89)



Търсите ли щастие, търсете го в бъдещето, в закона на числото 3. (ЖИВОТ, СВЕТЛИНА И СИЛА изд. 1998 г. София -73)





НАГОРЕ