Учителя Беинса Дуно - Петър Дънов
НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ТЕМАТИЧНИ ИЗВАДКИ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

<< Числата

ЧИСЛАТА

Алтернативен линк


ЧИСЛАТА




Целият Космос е създаден за основа на известно съчетание от числа и идеи. (СВЕТЛИНА НА МИСЪЛТА - 85)



Всички числа са живи, а не мъртви белези, които само пишем. Ако се разглеждат като живи величини и ги разбираме правилно, животът напълно ще се осмисли и подобри. (КОЗАТИВНИ СИЛИ - 14)



Всяко число представя едно разумно същество. (ЦЕННОТО ИЗ КНИГАТА НА ВЕЛИКИЯ ЖИВОТ - 67)



Всяко число пренесено в живота, означава сбор от живи сили, от енергия. (ДОБРОТО ОРЪЖИЕ - 145)



Всички числа, с които си служите, представят отношения, сили, разумни същества, които се намират в различна степен на развитие. (ДОПИРНИТЕ ТОЧКИ В ПРИРОДАТА -184)



Числата са живи величини. Всяко число е свързано с известни разумни сили. Същевременно на всяко живо число отговаря едно разумно същество. В този смисъл няма свободни числа в Природата. Големите числа може да са свободни, но числата от милион надолу не са свободни. Човек работи повече с малките числа. като работи повече с малките числа. като работи с тях той трябва да се ползва от тяхната сила. (СТЕПЕНИ НА СЪЗНАНИЕТО - 308)



Разумното е строго определено, изразено в числа. Искате ли да познаете, да разберете тази разумност, трябва да дойдете до известно отношение с нея. Иначе числата не могат да се разберат. достатъчно е човек да разбере вътрешното значение на числата от 1 - 10. Останалите числа са съставени от първите десет. (ЦЕННОТО ИЗ КНИГАТА НА ВЕЛИКИЯ ЖИВОТ - 67)





НАГОРЕ