Учителя Беинса Дуно - Петър Дънов
НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ТЕМАТИЧНИ ИЗВАДКИ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

<< Себе си познай -Главата

РАБОТА ЗА ТЯЛОТО

ТЯЛОТО НА ЧОВЕКА
Алтернативен линк


РАБОТА ЗА ТЯЛОТО




Ще каже някой, че всичко иде само по себе си. - Нищо не може да дойде без работа и труд... Да работи човек върху себе си, това не значи, да господарува върху тялото си, но да го разбира; да разбира състоянията, през които минава, и да ги различава, да знае, кое от тях е право и кое не е право. 83-363.



Като е дошъл на земята, човек има задача да пресъздаде себе си, да извае своето тяло, да го направи съвършено. 57-177.



Всеки човек, който не прави подобрение в своя организъм, е наемател, а не собственик. Всеки човек, който не внася никакво подобрение в своя ум и своето сърце, също е наемател. 85-258.



Задачата на човека е да вае своето тяло, както скулпторът вае статуите си. Работете съзнателно върху себе си, да придобиете красиво лице, да оформите главата си, да моделирате своята ръка. 85-77.



Започнете да работите върху физическото подобряване на тялото си и постепенно минавайте към умственото. 79-174.



Само интелигентният, честният и добрият може да преобрази своето тяло, да подобри челото, носа и брадата си. 31-130.



Когато човек иска да развие своето тяло, той трябва да служи на човечеството, от там ще почерпи всичките енергии, но и човечеството едновременно ще почерпи нещо от него. И сега някои казват: човек трябва да се отдели от света, от хората. Ако вие искате да развиете вашето тяло, аз вземам тази дума в широк смисъл, вие трябва да имате връзка не само с народа си, но с цялото човечество. 43.21-6.



За да си изработи нещо по-красиво, от човека се изисква разумна и съзнателна работа. Да работи човек съзнателно върху себе си, това значи, да се стреми към красивите неща. Красивото се крие в Божественото начало. 147-102.



Христос определя, колко елемента взимат участие в съграждането на човешкото тяло: ум, сърце, душа и сила, т. е. воля. 25-312.



За съграждане на тялото си, хората употребяват храна, вода, въздух и светлина. Опитите, които правят хората за съграждане на телата си, са резултатът на човешкия Дух, а не на Божествения. 25-310.



Само когато човек се моли тялото му укрепва, чувствата и мислите му също укрепват... По конструкция той може да е деликатен, но тялото му е здраво, мислите му устойчиви и чувствата му силни. Не е възможно да сме в общение с Бога и да сме хилави! 42.38-14.





НАГОРЕ