Учителя Беинса Дуно - Петър Дънов
НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ТЕМАТИЧНИ ИЗВАДКИ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

<< Работа и здраве

СЪБУЖДАНЕ

СЪН
Алтернативен линк


СЪБУЖДАНЕ




Щом тялото се пречисти, човек отново влиза в него и се събужда. Ако е спал добре, тялото му се пречиства добре и той се събужда разположен и обновен. (ДЕЛАТА БОЖИИ - 11).



Щом се наспи, човек се обновява в мисли и чувства и е готов за работа. (СТЕПЕНИ НА СЪЗНАНИЕТО - 116).



Когато Слънцето изгрява, тогава, именно, най-мъчно се спи. (ДОБРИ НАВИЦИ - 6).



Да спи човек след изгрев Слънце, то е все едно да го поставят на някой водопад, чиито вълни отгоре го бият. Такова действие има слънчевата енергия върху нервната система на човека. (ЛЮБОВ КЪМ БОГА - 191).



Направете следния опит. Легнете си в 10 часа вечерта и си кажете, че ще станете в 12 часа в полунощ, да свършите някаква работа. Като турите тази мисъл в подсъзнанието си, ще видите, че ще се събудите точно в 12 часа. Щом се събудите по това време, ще си кажете: „Нека поспя още 5 минути поне. Какво ще правя толкова рано?” - Не, щом се събудите в 12 часа, ще вдигнете главата си, ще спуснете краката си надолу, ще се изправите към изток и ще кажете: „Аз съм господар на времето си и ще го използвам, както намеря за добре.” Щом кажете така, ще възприемете една хубава, светла мисъл от невидимия свят. След това легнете с мисълта да станете в 2 часа. Като се събудите в 2 часа, станете пак по същия начин и се изправете към изток. Ще получите още една светла мисъл. И този път ще дойдат изкушения, но ще гледате и тях да преодолеете. Като приемете хубавата мисъл, запишете си я и пак легнете, с желание да станете в 4 часа. В четири часа ще се събудите, и пак ще дойдат изкушения, но ще гледате да ги преодолеете. Ще станете по същия начин, както първия път, и ще се изправите към изток, докато получите трета светла мисъл. Този опит ще правите в продължение на една седмица. (ДОБРИ НАВИЦИ - 7).





НАГОРЕ