Учителя Беинса Дуно - Петър Дънов
НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ТЕМАТИЧНИ ИЗВАДКИ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

<< Прераждане- закон за развитие

ПРЕРАЖДАНИЯ

Алтернативен линк


ПРЕРАЖДАНИЯ






















Свети Иван Рилски е идвал пак на Земята, но не чрез прераждане, а чрез вселяване. Този светия е идвал под името Йосиф и е работил тук, във Варна и Месемврия - той е, който подготви освобождението на България. Тогава е живял около 80 ÷ 90 години. Към края на този век свети Иван Рилски ще дойде пак, но и засега в пространството работи за българския народ. Най-напредналите духове в българския народ са Кирил, Методий и цар Борис. Кирил и Методий са славяни. Те ще се явят чрез въплъщение до края на този век, за да подготвят духовно този народ и ще повдигнат славянството. Казакова ще дойде след четири години чрез въплащаване на физическото поле, а д-р Миркович - след две години. Те се явяват да подготвят душата на този народ.

Царят-освободител е бил оръжие на Духа, който обединява славянството. Той е именно който му заповядва, та той не може да не се вслуша и да не освободи България. (ВЕРИГАТА - изд. 2007 г. София – 124 ÷ 125)



(Казано на 19 август 1909 г. Варна) Цар Борис Български е сега на физическото поле, в България. (ВЕРИГАТА - изд. 2007 г. София - 187)



(Казано на 18 август 1910 г. Велико Търново)



Сократ например е един мъдрец, който е познавал Христа, а това явства от сегашното му особено появяване в Толостоя. Да, Сократ е сегашният Толстой - той е живял едно време в Гърция. Толстой е същинското прераждане на Сократ. (ВЕРИГАТА - изд. 2007 г. София - 146)



(Казано на 14 август 1910 г. Велико Търново)





НАГОРЕ